Behoudt PSV een ongeslagen reeks in Den Haag?

Artikel
Behoudt PSV een ongeslagen reeks in Den Haag?

PSV hoopt de overwinning op Willem II vorige week een goed vervolg te geven. Op bezoek bij ADO Den Haag gaat de ploeg van Faber voor de drie punten en daarmee probeert het een ongeslagen reeks in stand te houden.

Ongeslagen
Van de laatste 33 Eredivisieduels met ADO Den Haag, verloor PSV er slechts één. Dat was de 0-1 nederlaag in 2011. Daarbij is PSV al zestien uitwedstrijden in Den Haag ongeslagen. De laatste uitnederlaag dateert van 1 april 1991. Dat is voor ADO de langste reeks zonder thuisoverwinning tegen een club uit de Eredivisie.

Grootste uitoverwinning
Vorig seizoen bereikte PSV tegen ADO Den Haag een evenaring van de grootste uitoverwinning in de geschiedenis. Het werd 0-7 door doelpunten van Hirving Lozano (2), Gastón Pereiro (2), Luuk de Jong, Steven Bergwijn en Érick Gutiérrez. Voor Gutiérrez was het zijn debuut in het shirt van PSV. Naast zijn doelpunt gaf hij die wedstrijd ook een assist op landgenoot Lozano. Voor ADO Den Haag betekende het een evenaring van de grootste thuisnederlaag.

Bekijk hieronder de samenvatting van ADO Den Haag - PSV vorig seizoen.

Standaardsituaties
ADO Den Haag is dit seizoen gevaarlijk gebleken uit standaardsituaties. Meer dan de helft van alle doelpunten van ADO dit seizoen werden op die manier gemaakt. De ploeg wist al uit veertien standaardsituaties te scoren. Dat is na AZ (16) en FC Utrecht (16) het meest van alle clubs in de competitie. In totaal wist ADO 23 keer het net te vinden. Daarentegen kreeg PSV slechts vijf tegendoelpunten uit standaardsituaties. Dat is na Ajax (3) het minste aantal in de Eredivisie.

Luuk Koopmans
Luuk Koopmans treedt voor het eerst in zijn carrière aan tegen PSV. De huurling heeft het dit seizoen druk bij ADO Den Haag. Hij kreeg maar liefst 81 scoringskansen tegen. Dat is het meest van alle clubs in de Eredivisie. Uit alle scoringskansen werden er 32 doelpunten geïncasseerd. Desondanks hield Koopmans zes keer de nul dit seizoen. Eén wedstrijd meer dan PSV (5).

Gouden wissels
PSV is gedeeld koploper als het gaat om trefzekere invallers. Negen keer werd er gescoord  door een invaller. Hoewel ADO Den Haag het meeste aantal spelers gebruikte, wist de ploeg van trainer Alan Pardew slechts één keer te scoren via een invaller.

100e Eredivisiewedstrijd
Daniël Schwaab kan tegen ADO Den Haag zijn honderdste Eredivisiewedstrijd spelen. Daarmee wordt hij de tiende Duitser die dit aantal haalt. Bij PSV is Schwaab de eerste Duitser die deze mijlpaal bereikt.

ADO Den Haag – PSV staat onder leiding van Pol van Boekel en is zaterdag om 19:45 live te zien op FOX Sports 2