'Begin februari start werkzaamheden De Herdgang’

Artikel
'Begin februari start werkzaamheden De Herdgang’

PSV denkt medio februari te starten met de verbouwing aan de profzijde van De Herdgang. Die verwachting sprak technisch manager Marcel Brands uit op de nieuwjaarsreceptie 2017.

Vergunningen
PSV is momenteel nog in afwachting van de afgifte van de vergunning voordat het kan starten met de verbouwing van het gebouw op de profsectie. De club denkt deze medio februari binnen te hebben. De werkzaamheden zullen naar verwachting tussen de zes en acht weken duren. Ook gaf Gerbrands aan dat het voorlopige ontwerp van de verbouwing aan de jeugdzijde van De Herdgang inmiddels is goedgekeurd door de welstandscommissie van de gemeente Eindhoven. PSV hoopt op korte termijn tot een definitief ontwerp te komen dat past binnen het budget dat de club voor de upgrade van De Herdgang voor ogen heeft. Dat bedraagt zo’n zeven tot tien miljoen euro.

Fundament
Exact een jaar geleden, op de nieuwjaarsreceptie van 2016, kondigde Gerbrands de plannen voor verbouwing van De Herdgang al aan. Hij zei toen een fundament voor de toekomst van PSV te willen bouwen. De Herdgang wordt nog meer op topsportniveau ingericht dankzij de bouw van een klein voetbalstadion aan de jeugdzijde, door spelers extra ruimte te geven om te sporten, ruimten voor medische partijen in te richten en door faciliteiten om jeugdspelers op het gebied van scholing verder te helpen te realiseren. De club denkt dat deze werkzaamheden zo’n zes maanden zullen duren. Wanneer deze starten is nog niet bekend.