Baumgartl: van onderschatting geen sprake

Artikel
Baumgartl: van onderschatting geen sprake

PSV zal Apollon Limassol absoluut niet onderschatten. ‘Dat verdient geen enkele ploeg die in de play-offs voor de groepsfase is beland’, zegt verdediger Timo Baumgartl.

Primeur  
De Duitser blikte woensdagmiddag in het Philips Stadion vooruit op de Europa League-wedstrijd tegen de nummer drie van de Cypriotische competitie. Een primeur voor Baumgartl. “In clubverband heb ik nog nooit tegen een ploeg uit dat land gespeeld”, legde hij uit. “Wel als (jeugd)speler in de nationale elftallen uit Duitsland, maar dat is niet echt een vergelijk.”

Baumgartl kent deze weken verschillende primeurs. Zijn eerste wedstrijd in PSV-shirt bijvoorbeeld of afgelopen donderdag toen hij voor het eerst in competitieverband met kunstgras te maken kreeg. “Maar”, zegt de verdediger. “Ik ben hier ontzettend goed opgevangen. Door de hele club eigenlijk. Van spelers tot staf en medewerkers. Ze maken het me aangenaam en het matcht met de groep.”

Leeftijdsgenoten
Dat komt onder andere omdat Baumgartl veel leeftijdsgenoten bij PSV vindt. “Het is ook mooi om met allemaal leeftijdsgenoten te spelen”, zegt de 23-jarige verdediger nadat hem over de jonge selectie van PSV werd gevraagd. “We hebben dezelfde interesses. Dat past goed samen. Het saamhorigheidsgevoel is groot.”

Verwachtingen
In tegenstelling tot een aantal van zijn teamgenoten heeft de Duitser al de nodige (internationale) ervaring. Bij VfB Stuttgart speelde hij al ruim honderd wedstrijd, waaronder in de 1. Bundesliga. Dat brengt verwachtingen met zich mee, ook bij hemzelf. “In eerste instantie goed voetballen. Maar de coach verlangt ook dat ik betrouwbaar ben en ballen wat simpel gezegd wegram als het nodig is. Volwassen verdedigend spel, daarvoor ben ik aangetrokken.”