BATE vertrouwt op trackrecord in uitduels

BATE vertrouwt op trackrecord in uitduels
2 min

BATE Borisov won dit seizoen alle Europese uitwedstrijden die het speelde en daarmee legde het telkens de basis voor het doorgaan naar de volgende ronde. In tegenstelling tot de ontmoetingen met FK Qarabag en HJK Helsinki verloor BATE echter de eerste wedstrijd van PSV, waardoor de ploeg van trainer Alyaksay Baga een 3-2 achterstand in Eindhoven moet goed zien te maken. “Maar we hebben de ervaring goed te presteren.”

Ervaring
De prestaties van BATE Borisov buitenshuis zijn tot nu toe tamelijk indrukwekkend. Zowel van Qarabag als Helsinki werd namelijk gewonnen en op basis van die resultaten heeft Baha er vertrouwen in dat zijn ploeg ook PSV kan uitschakelen. “Zoals jullie weten hebben we al veel ervaring opgedaan op Europees niveau”, vertelde hij op de persconferentie. “Champions League spelen is geen kwestie van moeten voor ons, maar we hebben heel veel ervaring met winnen op vreemd terrein en we zijn de afgelopen keren zeker buiten Borisov uitstekend voor de dag gekomen. Dat hopen we morgen opnieuw te laten zien.”

Alles op alles zetten
Afgelopen weekend speelde BATE nog gelijk in de Wit-Russische competitie, maar dat was volgens Baha toeval. “De laatste wedstrijd die we in de competitie speelde was niet overtuigend. Maar het is niet zo heel gek dat we wat minder speelden na het Europese duel van vorige week. Wij zullen desalniettemin alles op alles zetten om morgen beter voor de dag te komen. En ik weet zeker dat dat gaat lukken.”

Snelle goal
Middenvelder Stanislaw Drahun hoopt daarom op een snelle treffer. “We zullen zeker niet defensief voor de dag komen”, vertelde hij in het Philips Stadion. “Ik hoop eerlijk gezegd op een snel doelpunt en als die valt, verwacht ik ook dat we snel de tweede kunnen maken.