Back in the days: PSV - FC Utrecht

Back in the days: PSV - FC Utrecht
2 min

PSV speelde 45 keer eerder in competitieverband in het Philips Stadion tegen FC Utrecht. De een meer bijzonder dan de ander. In Back in the days een terugblik op een aantal van deze wedstrijden, zoals de editie uit het seizoen 1987-1988. Het kampioensteam van Guus Hiddink boekte destijds een monsterzege.

Net geen tien
Liefst zeventien zeges achter elkaar boekte PSV vanaf het begin van het beste seizoen in de clubgeschiedenis. En dat de ploeg van Guus Hiddink al vroeg in het seizoen over de juist vorm beschikte, bewees het op 23 augustus in het thuisduel tegen FC Utrecht. Wim Kieft (3), Hans Gillhaus (2), Søren Lerby (2), Ronald Koeman en Frank Arnesen lieten destijds hun naam op het scorebord, dat uiteindelijk bij 9-0 stopte met tellen, verschijnen. Nét geen tien treffers. 

Tweemaal doelpuntloos
Slechts in twee van de 45 thuiswedstrijden tegen FC Utrecht wist PSV niet te scoren. Zowel in het seizoen 1982-1983 als in 1995-1996 eindigde het duel zoals het begon: in 0-0. Die laatste remise is ook de laatste keer geweest dat PSV thuis tegen FC Utrecht punten verspeelde en niet tot scoren kwam.

Evenals PSV in bovenstaande seizoenen, kwam Luuk de Jong vorig jaar niet tot score tegen FC Utrecht. De ploeg van Phillip Cocu lukte dat een seizoen geleden overigens wel. | © Pics United Evenals PSV in bovenstaande seizoenen, kwam Luuk de Jong vorig jaar niet tot score tegen FC Utrecht. De ploeg van Phillip Cocu lukte dat een seizoen geleden overigens wel. | © Pics United

Zegereeks
Dat betekent dat PSV de laatste negentien eredivisieduels in het Philips Stadion van de Domstedelingen won, de langstlopende reeks tegen de ploegen die dit jaar deel uitmaken van de Eredivisie. Eén van die negentien ontmoetingen is die van vorig jaar. Na een eerste helft waarin nagenoeg niets gebeurde, kwam de ploeg van Phillip Cocu na rust op stoom. Luciano Narsingh (47e) en Memphis (51e) scoorden snel achter elkaar en leken het duel daarmee vroegtijdig te beslissen. Twintig minuten voor tijd kwam Fc Utrecht via Yassin Ayoub echter terug in de wedstrijd en het had niet veel gescheeld of de ploeg had zelfs op gelijke hoogte gestaan. Barazite liet een kans echter onbenut, waarna Memphis de wedstrijd in de blessuretijd besliste middels een vrije trap.