AZ - PSV in stats | PSV wil reeks doorbreken

Artikel
AZ - PSV in stats | PSV wil reeks doorbreken

Er is PSV veel aan gelegen een negatieve tendens in Alkmaar te doorbreken. De afgelopen vier Eredivisie-duels met AZ gingen verloren en dus is de ploeg gebrand op revanche. Bovendien kan het daardoor de ongeslagen reeks in de Eredivisie behouden.

Nog zonder misstap
PSV is de enige ploeg in de Eredivisie die nog geen uitglijder heeft begaan. Met negen punten uit drie wedstrijden staat de ploeg van Roger Schmidt bovenaan. AZ speelde vooralsnog twee wedstrijden: één zege, één nederlaag.

Laatste zege
De afgelopen Eredivisie-duels heeft AZ vier keer op rij gewonnen. PSV won voor het laatst thuis op 22 december 2018. Het werd toen 3 -1 dankzij doelpunten van Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Michal Sadilek.

Doelpunten 
AZ heeft de afgelopen onderlinge wedstrijden beter gepresteerd dan PSV. De ploeg maakte in de laatste vier wedstrijden in totaal 10 doelpunten, terwijl PSV maar 1 keer heeft gescoord. De laatste keer dat PSV een doelpunt maakte in een uitduel tegen AZ, was op 7 april 2018. Marco van Ginkel scoorde toen een penalty in de 79e minuut. De ploeg won toen met 2-3. 

Reeks
De goede reeks van AZ ten spijt: dat een overwinning voor AZ geen uitgemaakte zaak is, blijkt uit eerdere wedstrijden. Voor de reeks nederlagen won PSV 10 wedstrijden achter elkaar van de Alkmaarse ploeg. Dit was in de periode 2014 - 2018.