AZ bouwt aan nieuw elftal

AZ bouwt aan nieuw elftal
2 min

Na de knappe derde plaats van AZ vorig jaar in de Eredivisie, beleefde de club afgelopen zomer andermaal een roerige transferperiode. Sterkhouders als Nemanja Gudelj, Steven Berghuis, Aron Jóhannsson en Simon Poulsen vertrokken, maar nu hun vervangers meer en meer ingespeeld raken, begint AZ te klimmen op de ranglijst.

Van den Brom bouwt door
Waar de sterkhouders vertrokken, bleef coach John van den Brom aan als trainer van AZ. De oefenmeester en zijn club bereikten eerder deze maand een mondelinge overeenkomst over contractverlenging tot 2017. Na de uitgaande transfers moest Van den Brom zijn elftal bijna volledig opnieuw opbouwen. De laatste weken is het resultaat daarvan steeds beter te zien. AZ won uit bij Vitesse met 0-2, terwijl vorig weekend met 3-1 van sc Heerenveen werd gewonnen. PSV is bovendien gewaarschuwd voor de scoringsdrift van AZ. Alleen op bezoek bij FC Groningen op 20 september jl. kwam AZ niet tot scoren. Dat is ook de laatste keer dat de Alkmaarders in eredivisieverband zonder goals bleven.

Janssen schiet met scherp
Waar PSV met Luuk de Jong een echte scherpschutter in de gelederen heeft, heeft AZ Vincent Janssen. De aanvaller moest op zijn eerste eredivisiegoals wachten tot 4 oktober van dit jaar, maar is sindsdien op schot. De in Heesch geboren spits doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en werd in het seizoen 2012-2013 topscorer van de Rotterdammers in de A1. In de zomer van 2013 maakte de hij de overstap naar Almere City FC. Daar scoorde Janssen in twee seizoenen 29 keer en speelde zich in de kijker bij AZ. In Alkmaar scoorde hij in de laatste negen duels zeven keer.