Art Langeler verlaat PSV

Artikel
Art Langeler verlaat PSV

PSV en hoofd opleidingen Art Langeler (46) gaan aan het einde van dit seizoen uit elkaar. Het contract van Langeler loopt komende zomer af.

Fulltime trainer
Tijdens een evaluatiegesprek over de toekomst gaf de Zwolse oefenmeester aan dat hij graag weer fulltime als trainer wil gaan werken. “Een eerlijk en helder verhaal, wij hebben er begrip voor”, zegt technisch manager Marcel Brands.

Aan basis van koerswijziging
Langeler is sinds juli 2013 actief voor PSV. Hij stond samen met hoofdtrainer Phillip Cocu en technisch manager Marcel Brands aan de basis van de koerswijziging waarin meer ruimte voor de eigen jeugd werd gecreëerd. “Het is een boeiende periode geweest. Ik werk nog steeds met hartstikke veel plezier bij PSV, maar ik merk aan mezelf dat ik er weer aan toe ben om een club te gaan trainen”, zegt Langeler.

Brands: 'Stappen vooruit gezet'
Marcel Brands is tevreden over de vorderingen die onder het bewind van Langeler zijn geboekt. “We hebben op vele onderdelen stappen vooruit gezet, dat is een feit”, zegt de technische baas van PSV. “Het opleiden van toptalenten is een steeds maar voortdurend proces, waar we bij PSV veel tijd en geld in investeren. We willen de ingeslagen weg voortzetten en hopen medio januari uitsluitsel te kunnen geven over de opvolging van Art.”