Art Langeler Hoofd Jeugdopleiding PSV

Art Langeler Hoofd Jeugdopleiding PSV
3 min
Jeugd

Art Langeler (42) is aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding van PSV. Hij tekende in Eindhoven een contract dat hem voor 4 seizoenen aan de club bindt. Langeler komt over van PEC Zwolle, waarmee hij vier competitiewedstrijden voor het einde op Eredivisie-handhaving lijkt af te gaan. Langeler begint met ingang van 1 juli aan zijn nieuwe functie op De Herdgang.

Langeler zet zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij PSV. Langeler zet zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis bij PSV.

“PSV wil continuïteit, ik ook”
“De keuze past bij mijn persoonlijke ambitie om met zo professioneel mogelijke mensen samen te werken. Dat kan bij een topclub als PSV”, aldus Langeler dinsdag in een eerste reactie aan PSV TV. “Mijn grote drive zit hem in het opleiden van spelers voor het eerste elftal. De PSV jeugdopleiding moet gedragen worden door de regio en zelfs door heel Nederland.” Langeler kiest heel bewust voor PSV en voor langere termijn. “Dit is geen functie die je voor slechts een jaar moet doen. PSV wil graag continuïteit en ik ook. Ik kom hier ook naar toe verhuizen met mijn gezin.”

Reactie Marcel Brands
Technisch manager Marcel Brands is blij dat Langeler zijn vierjarig contract heeft getekend. “Ik ben heel blij met de keuze van Art. Hij heeft zowel in het jeugd- als betaalde voetbal zijn sporen verdiend”, aldus Brands. “Art stond open voor deze functie, die hij voor langere termijn wil vervullen. Bij PSV willen we continuïteit hoog in het vaandel houden. Met Art hebben we daarin een meer dan uitstekende keuze gemaakt”, zegt Brands. “Uiteraard hebben we ook gekeken naar kandidaten met een verleden bij PSV, maar Art is voor de club de beste keuze. Dit is een breed gedragen aanstelling.”

Art Langeler en Marcel Brands schudden elkaar de hand. Art Langeler en Marcel Brands schudden elkaar de hand.

Loopbaan Langeler
Langeler (Lochem, 16 augustus 1970) stond begin jaren negentig als profvoetballer onder contract bij De Graafschap, maar kwam niet tot zijn debuut in het eerste elftal. Hij volbracht daarna de Academie voor Lichamelijke Opvoeding en begon een trainerscarrière in het amateurvoetbal. In 2008 ging hij naar Zwolle, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de jeugdopleiding en trainer van de A1 werd. Vanaf januari 2010 was hij hoofdtrainer van de Overijsselse club, waarmee hij in 2012 als kampioen promoveerde naar de Eredivisie. Langeler is ook genomineerd voor de Rinus Michels Award als Beste Trainer van het seizoen 2012-2013. In Eindhoven is Langeler de opvolger van Jelle Goes, die PSV eerder verliet voor een dienstverband bij Anzhi uit Dagestan.