'Apollon is een zeer serieuze tegenstander'

Artikel
'Apollon is een zeer serieuze tegenstander'

PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van PSV.nl leest alles en selecteert de belangrijkste berichten die je niet wilt missen. Ditmaal over de wedstrijd PSV - Apollon Limassol.

Streppel: PSV mag de borst natmaken voor Apollon Limassol
In gesprek met het Eindhovens Dagblad blikt coach Jurgen Streppel vooruit op de wedstrijd tussen PSV en Apollon Limassol. Vorig seizoen werkte Streppel op Cyprus als hoofdcoach van Anorthosis Famagusta. “Een zeer serieuze tegenstander voor PSV”, denkt hij. “Het was vorig seizoen een ploeg die in de nationale competitie veel risico durfde te nemen in de aanval en met opportunisme durfde te voetballen. Wel zijn ze kwetsbaar bij counters en daar zou PSV van kunnen profiteren. PSV kan stevig spel van een volwassen en veel oudere ploeg verwachten.”

Het niveau in Cyprus is niet te onderschatten
Oud PSV-speler Khalid Sinouh heeft een jaar voor Omnia Nicosia gespeeld. De Cypriotische competitie is niet te onderschatten volgens de doelman: “Het niveau was in die tijd al behoorlijk goed. Iets oudere spelers die de absolute top niet halen, gaan er graag naar toe.” Sinouh waarschuwt PSV voor de routiniers van Apollon Limassol: “De Cypriotische competitie is sterk en kent gewoon een aantal ploegen die al behoorlijk veel Europese wedstrijden in de benen hebben en hardheid en routine aan boord hebben. Onderschatting is in dit soort wedstrijden altijd de grote valkuil. Doe dat niet, want juist dan ga je het niet redden.” Lees het hele verhaal hier.

‘Je kan altijd een beroep op hem doen’
Daniel Schwaab keerde deze zomer terug bij PSV. De terugkomst van de verdediger brengt meer ervaring terug in de spelersgroep. De analisten van VI zijn wel te spreken over de terugkomst van de Duitser. “Je weet wat je aan Schwaab hebt. Het is een fijne man, die zo onwaarschijnlijk leeft voor zijn sport dat ie ook buiten het veld heel belangrijk is voor de groep. Hij zeurt nooit, loopt voorop in de strijd en doet er alles voor. Je kan altijd een beroep op hem doen.” Beluister hier de volledige analyse.

Cyprus is ‘geen gewoon voetballand’
Willem Vissers heeft in de Volkskrant een analyse gemaakt over het Cypriotische voetbal. De journalist vindt dat Cyprus “geen gewoon voetballand” is: “Op Cyprus zit veel geld van grote bedrijven en van rijke individuen, en net als elders in de wereld investeren ze gaarne in voetbalclubs. De prestaties van Cypriotische clubs in de Europese bekers zijn behoorlijk te noemen, met de kwartfinaleplaats van Apoel in de Champions League van 2011-2012 als hoogtepunt.” Wereldwijd komen voetballers naar de Cypriotische competitie. “Bij de topclubs spelen tal van buitenlanders. Niet per se bekende namen, maar wel profs uit goede voetballanden als Brazilië, Argentinië, Nigeria of Servië”, stelt Vissers.

Bekijk ook