Antwoorden: PSV verloor in 2004 voor het laatst bij Willem II

Artikel
Antwoorden: PSV verloor in 2004 voor het laatst bij Willem II

Weet jij alles over Willem II - PSV? Eerder vandaag stelden we een aantal vragen over dit duel. Hieronder vind je de antwoorden.

Laatste nederlaag tegen Willem II
Goed, PSV ging in 2004 dag met 3-1 onderuit in Tilburg. De enige PSV-goal van de middag werd gescoord door Johan Vonlanthen. In totaal scoorde Vonlanthen zes keer voor PSV tussen 2003 en 2006.

Koppen
Goed, PSV scoorde dit seizoen al twaalf keer een kopdoelpunt en dat zijn er minstens drie meer dan elke andere club in de Eredivisie. PSV trof dit seizoen 68 keer doel.

Ongeslagen
Fout, PSV is al 23 wedstrijden op rij ongeslagen tegen de Tricolores, maar tegen de Limburgse tegenstander VVV-Venlo heeft PSV al 28 wedstrijden op rij niet verloren.

Koning Willem II Stadion
Goed, PSV won de laatste twee uitduels met Willem II niet. Op 19 november 2016 eindigde de wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel. Op 21 november 2015 zette Gaston Pereiro PSV op een 1-0 voorsprong in Tilburg. Na de rust wist Erik Falkenburg tweemaal het net te vinden om zijn toenmalige club op voorsprong te zetten. Ruim voor tijd maakte Luuk de Jong de gelijkmaker en kwam PSV helaas niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Spits
Goed, Locadia scoorde viermaal in de met 7-1 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Utrecht op 30 september 2017. Vervolgens wist Locadia eenmaal het net te vinden op bezoek bij VVV-Venlo (2-5) op 15 oktober 2017. In zijn derde opeenvolgende uitwedstrijd scoorde de inmiddels spits van Brighton & Hove Albion tweemaal in het uitduel met Vitesse op 29 oktober 2017 (2-4). Steven Bergwijn kan tegen Willem II Locadia evenaren.  

Van Ginkel
Fout, Marco van Ginkel scoorde vijfmaal tegen Willem II en zesmaal tegen AZ. De aanvoerder van PSV scoorde dit seizoen tot nu toe tien doelpunten voor PSV. In de eerste ontmoeting met Willem II dit seizoen benutte Van Ginkel een strafschop en bepaalde hij de eindstand op 4-0 in het voordeel van PSV.

Steven Bergwijn kan tegen Willem II voor het derde achtereenvolgende uitduel scoren. De laatste PSV'er die dat deed was Jürgen Locadia Steven Bergwijn kan tegen Willem II voor het derde achtereenvolgende uitduel scoren. De laatste PSV'er die dat deed was Jürgen Locadia

Bekijk ook