Antwoorden: PSV verloor als enige ploeg nog geen thuisduel

Antwoorden: PSV verloor als enige ploeg nog geen thuisduel
2 min

Weet jij alles over PSV - FC Utrecht? Eerder vandaag stelden we zes vragen. Hieronder vind je de antwoorden. Zo is PSV tot nu toe de enige ploeg die nog geen thuisduel verloren heeft, dit seizoen.

Onverslaanbaar op zaterdag
Goed, PSV is al 46 duels op zaterdag ongeslagen in de Eredivisie. 35 van die wedstrijden werden gewonnen, de overige 11 gelijkgespeeld. Op zaterdag 19 september 2015 verloor de ploeg van Phillip Cocu met 2-1 van Heracles Almelo.

Tegengoals
Fout, PSV verloor als enige ploeg dit seizoen nog geen thuiswedstrijd in de Eredivisie en kreeg als enige ploeg minder dan 10 doelpunten tegen in thuisduels (8).

Overwinning
Fout, bij winst evenaart PSV het aantal zeges van heel vorig seizoen (22).

Eén van de 21 zeges die PSV dit jaar boekte was op bezoek bij FC Utrecht (1-7) Eén van de 21 zeges die PSV dit jaar boekte was op bezoek bij FC Utrecht (1-7)

Angstgegner 
Goed, Utrecht verloor uit en thuis 65 keer van PSV in de Eredivisie, vaker dan tegen elke andere ploeg. Thuis won PSV zijn laatste 21 eredivisieduels met FC Utrecht, een clubrecord. De enige keer dat FC Utrecht in de Eredivisie uit bij PSV won was op 25 oktober 1980. Het werd toen 2-3, met Utrechtse doelpunten van Leo van Veen, Ron de Kruyk en Gerard van der Lem.

Trainers 
Goed, en de Eredivisie verspeelde PSV op 16 maart 1996 voor het laatst thuis punten tegen FC Utrecht (0-0).Phillip Cocu (PSV) en Jean-Paul de Jong (FC Utrecht) speelden beiden mee voor hun huidige club die dag.

Trefzeker
Fout, sinds zijn komst naar PSV scoorde Marco van Ginkel in elke eredivisiewedstrijd die hij tegen FC Utrecht speelde (3 wedstrijden, 3 doelpunten). Alleen tegen Willem II scoorde Van Ginkel vaker namens PSV (4 keer).