Antwoorden: PSV 28 duels ongeslagen tegen VVV-Venlo

Antwoorden: PSV 28 duels ongeslagen tegen VVV-Venlo
3 min

Weet jij alles over PSV - VVV-Venlo? Eerder vandaag stelden we een aantal vragen over dit duel. Hieronder vind je de antwoorden.

Laatste nederlaag tegen VVV-Venlo
Goed, PSV won 23 keer en speelde vijf keer gelijk tegen de club uit Noord-Limburg. Geen één keer ging een wedstrijd tegen VVV-Venlo verloren. De laatste nederlaag tegen de Venlonaren dateert op 12 september 1976. PSV verloor met 2-0 in de Koel door doelpunten van de Joegoslaven Mikan Jovanovic en Stefan Kurcinac.

Doelpunten
Goed, PSV scoorde al 105 keer tegen VVV-Venlo in competitieverband. PSV won dit seizoen de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo waarin het (2-5) vijfmaal scoorde. In de achtste finale kwam VVV-Venlo op bezoek in het Philips Stadion en won PSV met 4-1. In totaal scoorde PSV dus al negen goals tegen VVV-Venlo.

Clean Sheet
Fout, PSV hield in de laatste drie duels de nul tegen VVV-Venlo in eigen huis. Uit en thuis hield PSV in totaal twintig keer de nul tegen VVV-Venlo en geen enkele club presteerde dit vaker. Op 3 oktober 2010 won PSV met 3-0 van de Venlonaren. Op 31 maart 2012 eindigde het duel PSV - VVV-Venlo in een 2-0 overwinning voor de gastheren en op 2 maart 2013 was PSV opnieuw met 2-0 te sterk voor de Limburgers.

Goals
Fout, PSV scoorde vorig seizoen 68 doelpunten in totaal. Dat aantal kan in de wedstrijd tegen VVV-Venlo overtroffen worden. Hetzelfde geldt voor overwinningen. Vorig seizoen boekte 22 zeges in totaal. Als VVV-Venlo wordt verslagen betekent dat de 23e driepunter van het seizoen.

Niet scoren
Goed, PSV verloor uit bij Heerenveen, uit bij Ajax en vorige week in Tilburg op bezoek bij Willem II. In alle drie de wedstrijden kwam PSV niet tot scoren. Opvallend is dat er precies op de tiende van de maand werd verloren. Tussen de drie nederlagen zat ook een tijdsverschil van precies drie maanden. Een voordeel: in het resterende programma speelt PSV niet meer op een tiende van de maand.

Standaardsituaties
Goed, PSV scoorde dit seizoen al negentien keer uit een standaardsituatie. Hierbij had PSV de topscorer Hirving Lozano niet voor nodig. De Mexicaan scoorde al zijn dertien goals uit lopend spel. Zaterdag keert hij terug van een schorsing.

Penalty’s

Goed, aanvoerder Marco van Ginkel scoorde zes van de zeven strafschoppen dit seizoen. De andere penalty werd benut door Jürgen Locadia.

Van Ginkel benutte dit seizoen al zijn strafschoppen Van Ginkel benutte dit seizoen al zijn strafschoppen