Aniek Nouwen van PSV naar Chelsea FC

Aniek Nouwen van PSV naar Chelsea FC
2 min
Vrouwen

Aniek Nouwen maakt aan het einde van dit seizoen transfervrij de overstap naar Chelsea FC. De Oranje-international verruilt na vijf seizoenen PSV Vrouwen voor de UEFA Women’s Champions League finalist en Engelse landskampioen.

Opnieuw toptransfer
Nouwen heeft een contract voor drie jaar bij de topclub in Londen getekend en is na Joëlle Smits de tweede speelster die PSV rechtstreeks aflevert bij een Europese topclub. Als 17-jarig talent uit Deurne sloot Nouwen in 2016 aan bij PSV. Ze groeide de afgelopen jaren uit tot een onomstreden sterkhouder achterin. Haar stormachtige ontwikkeling in Eindhoven bleef niet onopgemerkt: ze debuteerde in 2019 voor Oranje. Inmiddels heeft ze veertien interlands achter haar naam.

'PSV blijft altijd mijn club'
Waar afgelopen jaar het buitenland al lonkte bleef ze bewust bij PSV. Na nog een seizoen in de Eredivisie is ze klaar voor de volgende stap. “PSV is mijn club en mijn thuis, dat weet iedereen hier. Ik heb afgelopen seizoen weer extra stap in mijn ontwikkeling gezet en de eerste duels in UEFA Women's Champions League gespeeld. Ook het doel om mezelf in de basis te spelen bij Oranje is afgelopen jaar gelukt. Na vijf seizoenen bij PSV kies ik nu voor de uitdaging om mezelf te gaan ontwikkelen in een grote internationale competitie, bij een Engelse topclub.”

Afscheid
De focus van Nouwen ligt eerst nog bij PSV. “Ik wil hier natuurlijk eerst op een fantastische manier afscheid nemen. We gaan nog in het Philips Stadion spelen. We zijn in de race voor de landstitel en KNVB Beker. Daar wil ik de komende weken vol voor gaan!” Een terugkeer in de toekomst sluit ‘ons Aniek’ niet uit, “Ik kom ooit weer terug bij PSV, dat weet ik zeker.’’