Angeliño: ‘Mijn periode bij PSV koester ik’

Artikel
Angeliño: ‘Mijn periode bij PSV koester ik’

De Eredivisie hervat weer dit weekend na een interlandperiode. Niet alleen de huidige selectie, maar ook oud-PSV’ers zijn deze week veel in het nieuws geweest. Daarom werpen we een blik op een aantal oude bekenden van de club.

Hattrickheld Wijnaldum
Nederland was al gekwalificeerd voor het EK, maar won de laatste wedstrijd van de kwalificatiereeks toch nog met 5-0. Hoofdrolspeler deze wedstrijd was Georginio Wijnaldum die een hattrick scoorde. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de oud-PSV’er een emotioneel betoog tegen racisme. “Ik heb zelden zo’n grote meneer zien praten”, zegt Hans Kraay Jr. na afloop van de wedstrijd bij FOX Sports. “Hij verdiende vandaag een 7,5 maar we geven hem een 9. Hij was twee dagen de beste.” Zelf staat Wijnaldum vol achter zijn woorden. “Ik heb gewoon gezegd wat ik voelde en gezegd wat meerdere mensen willen zeggen. Maar niet iedereen heeft het platform wat ik heb”, zegt hij na afloop van de wedstrijd.

Angeliño: ‘Mijn periode bij PSV koester ik’
In het Eindhovens Dagblad spreekt Angeliño openhartig over zijn seizoen bij PSV. Na een goed jaar bij de club vertrok hij naar Manchester City, waar hij inmiddels basisspeler is geworden. “Mark van Bommel stuurde me een felicitatie-appje toen ik in september als invaller mijn debuut had gemaakt”, vertelt de linksback. “Het is misschien een klein iets, maar natuurlijk waardeerde ik dat enorm. Dankzij mijn tijd bij NAC en PSV ben ik hier gekomen en ik zal dat altijd aan iedereen blijven vertellen. De eredivisie heeft mij gevormd. Mijn periode bij PSV koester ik.” Angeliño zou nog graag een keer langskomen in het Philips Stadion om afscheid te nemen: “Ik zeg het hier dan ook nog maar een keer, dat ik de supporters van PSV enorm dankbaar ben. Net als bij NAC heb ik me er van de eerste tot de laatste seconde thuis gevoeld.”

PSV-prestaties in het buitenland
Jeroen Zoet en Denzel Dumfries behaalden het EK samen met het Nederlands Elftal en Cody Gakpo scoorde twee keer voor Jong Oranje tegen Gibraltar. Maar buiten Nederland speelden nog een zestal PSV’ers voor hun nationale team. Bij een 6-0 overwinning van Portugal op Litouwen viel Bruma in. Michal Sadílek won twee keer met Jong Tsjechië en staat op de eerste plaats in hun EK-kwalificatiegroep. Beide wedstrijden speelde hij de volle negentig minuten. Gastón Pereiro mee als invaller bij een gewonnen oefenwedstrijd met Uruguay tegen Hongarije. Ritsu Doan begon in de basis bij Jong Japan, maar verloor 0-2 van Jong Colombia. Het nationale team van Mexico boekte twee overwinningen in de CONCACAF Nations League. Bij de eerste winst, 3-0 tegen Panama, stond Érick Gutiérrez in de basis. Ryan Thomas bemachtigde een basisplaats bij het team van Nieuw Zeeland, maar verloor vriendschappelijk van Ierland.

Twan Scheepers van Eindhoven naar Engeland
Phillip Cocu ging afgelopen zomer aan de slag als hoofdtrainer bij Derby County. Hij nam PSV-jeugdtrainer Twan Scheepers mee naar Engeland. laatstgenoemde gaf een interview in het Eindhovens Dagblad over zijn overstap na een heel leven bij PSV. “Derby County heeft een visie zoals PSV die een aantal jaren geleden ontrolde en wil de stap naar boven op een stabiele manier maken, bij voorkeur met een aantal zelf opgeleide jeugdspelers. Daar wil ik heel graag mijn steentje aan bijdragen”, vertelt de trainer. Hij volgt PSV nog op de voet, en baalt dan ook van de recente resultaten: “De afgelopen weken is het door een combinatie van omstandigheden, met blessures als een van de hoofdoorzaken, ineens bergafwaarts gegaan. Het klinkt zo eenvoudig en het is overal hetzelfde, maar uit een crisis kom je alleen met een paar goede overwinningen op rij.”

Bekijk ook

SAMENVATTING | Feyenoord - PSV

Video

'We hebben onszelf tekort gedaan'

Video