Andrés Guardado traint vol mee met de groep

Andrés Guardado traint vol mee met de groep
2 min

Op de vrijdagtraining in aanloop naar de topper tegen Ajax deed Andrés Guardado vol mee met de groepstraining. Ook Nicolas Isimat was tijdens de training van de partij. Daarmee lijken beide spelers fit genoeg om zondag bij de wedstrijdselectie te zitten voor zondag als PSV het gat op koploper Ajax hoopt te verkleinen tot twee punten.

Guardado lijkt fit
Guardado raakte in het UEFA Champions League-duel met United geblesseerd aan zijn enkel na een overtreding van Chris Smalling. Aanvankelijk werd gedacht dat de middenvelder er zeker zo’n zes weken uit zou zijn. Afgelopen week kwamen er al berichten naar buiten dat het herstel van de Mexicaan voorspoedig verliep en tijdens de open training van vrijdag bleek Guardado voluit te kunnen gaan. Mocht hij geen terugslag krijgen en ook de training van zaterdag doorstaan, is de kans groot dat hij aansluit bij de wedstrijdselectie komende zondag.

Andrés Guardado deed de volledige groepstraining mee op vrijdag | © PSV Media Andrés Guardado deed de volledige groepstraining mee op vrijdag | © PSV Media

De Jong, en Koch ontbreken
Ook Isimat trainde vrijdag weer mee. Daarmee stroomt de ziekenboeg van PSV steeds leger. Enkel Luuk de Jong en de al langer geblesseerde Menno Koch trainden niet mee. De aanvoerder van PSV bleef binnen, terwijl de verdediger elders op een veld aan zijn herstel werkte. Florian Jozefzoon, die er ook al enkele maanden uitligt, deed wel volledig mee terwijl Jetro Willems een groot gedeelte van de training op het veld stond. Voor hen komt het duel met Ajax vrijwel zeker te vroeg.