“Als we deze winnen, zijn we heel dichtbij”

“Als we deze winnen, zijn we heel dichtbij”
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu kent de belangen van de wedstrijd tegen PEC Zwolle, komende vrijdag om 20.00 uur. Volgens de trainer van PSV brengt het duel wel wat extra mee vanwege de naderende ontknoping.

Eerst winnen, dan genieten
Cocu wil volledig gefocust zijn op het duel met PEC Zwolle en spreekt nog niet van genieten. Dat kan pas als de titel echt binnen is. “We moeten ons zo min mogelijk laten afleiden, want dat kan invloed hebben op de prestatie”, aldus Cocu. “Je ontkomt er echter niet aan, maar het is belangrijk om je ervan af te sluiten. Scherp beginnen tegen PEC, dat is het gene wat telt. Daar stoppen we met z’n allen de energie in. We hebben nu nog helemaal niets, we kunnen pas genieten als we één of twee keer winnen en het kampioenschap daadwerkelijk binnen is. Maar als we deze winnen, komt de titel heel dichtbij.”

Extra druk op de wedstrijd
Winnen van PEC is volgens Cocu geen makkelijke opgave. “Het kampioenschap is binnen handbereik en daarom komt er wat extra druk kijken bij de wedstrijd. Daarnaast is Zwolle ook een sterke tegenstander. Ze hebben 120 minuten in de benen zitten van die halve finale, maar hebben wel de finale bereikt. Dat geeft een positieve impuls. Het is een degelijk team, met veel creatieve spelers. We zijn gewaarschuwd, we hebben in Zwolle niet voor niets verloren”, besloot Cocu, die op Santiago Arias en Florian Jozefzoon na over een volledig fitte selectie kan beschikken.

Wedstrijdaanbieding PSV - PEC Zwolle
In aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle heeft PSV FANstore weer een leuke wedstrijdaanbieding. PSV-vlaggen zijn te koop vanaf € 4,99 per stuk. De vlaggen zijn nu al met korting verkrijgbaar in de PSV FANstore in het Philips Stadion en online via www.psvfanstore.nl/wedstrijdaanbieding. Op de wedstrijddag is de aanbieding tevens verkrijgbaar bij de verkooppunten rondom het stadion.