Alles wat je moet weten over Feyenoord - PSV

Artikel
Alles wat je moet weten over Feyenoord - PSV

PSV gaat zondagmiddag om 14.30 uur op bezoek bij Feyenoord. De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu zag de voorsprong op Ajax slinken tot vijf punten na het gelijkspel van vorige week tegen sc Heerenveen. Een misstap in De Kuip is daarom allesbehalve welkom.

Angstgegner
PSV heeft het de laatste jaren erg moeilijk in De Kuip. In de laatste zeven duels in Rotterdam wist de club er maar één te winnen. De laatste uitzege van PSV op Feyenoord dateert op 17 januari 2016 (0-2).

Sterk in uitwedstrijden
PSV is inmiddels al negen eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen en in de laatste vier uitduels kwam PSV minimaal twee keer per wedstrijd tot scoren. Steven Bergwijn was één van uitblinkers in die wedstrijden, want de buitenspeler scoorde driemaal en leverde twee assists af. Ook Mauro Junior heeft een sterke staat van dienst in de afgelopen negen wedstrijden. De 18-jarige Braziliaan heeft nog niet verloren met PSV en was verantwoordelijk voor vier assists. Als hij in De Kuip nogmaals een assist aflevert, dan is dat zijn derde op rij. De laatste PSV’er die voor zijn negentiende meer assists afleverde dan Mauro Junior was Zakaria Labyad (8).

Cocu, Van Bronckhorst
Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst stonden acht keer als coach tegenover elkaar in competitieve wedstrijden. Cocu stapte viermaal als winnaar van het veld en Van Bronckhorst driemaal. Eén keer eindigde de wedstrijd in een remise. Cocu en Van Bronckhorst waren tijdens hun carrière als profvoetballer teamgenoten bij FC Barcelona. In het seizoen 2003-2004 waren de heren in dienst van de Catalanen onder trainer Frank Rijkaard. Tijdens hun loopbaan als speler stonden Cocu en Van Bronckhorst zevenmaal tegenover elkaar in de Eredivisie. Cocu verloor nooit (W2-G5-V0). Cocu en Van Bronckhorst speelden ook jarenlang samen in het Nederlands elftal. Beide heren maakten samen vier eindtoernooien mee.