Alles over tegenstander GVVV

Artikel
Alles over tegenstander GVVV

PSV speelt de eerste wedstrijd in de TOTO KNVB Beker tegen GVVV. De ploeg uit Veenendaal is actief in de tweede divisie, het hoogste amateurniveau in Nederland. Dus hoog tijd voor een kennismaking met onze tegenstander.

Bekeravontuur
GVVV heeft hard gestreden om deze ronde van de KNVB Beker te bereiken. De ploeg begon de reeks met een overwinning op Kozakken Boys, een van de teams uit hun eigen competitie. De volgende opponent, Helmond Sport, speelt een divisie hoger. Maar toch wist de ploeg uit Veenendaal in eigen huis te winnen met 2-1. Zo werd een plaats in de tweede ronde vastgesteld, waar PSV de tegenstander is.

Berry Powel
Bekendste man bij de Veenendalers is Berry Powel. De oud-Eredivisionist heeft voor onder andere ADO Den Haag, FC Groningen, De Graafschap, Heracles Almelo en Roda JC gespeeld. Met elf doelpunten in de competite en twee in het bekertoernooi is de routinier op dit moment de topscorer van GVVV. 

GVVV-aanvaller Berry Powel GVVV-aanvaller Berry Powel

2011-2012
GVVV kende een sterk bekertoernooi in het seizoen 2011-2012. In de derde ronde van het toernooi werd de ploeg gekoppeld aan Eredivisionist Excelsior, maar de Veenendaalse ploeg wist te stunten door 0-3 te winnen en door te gaan naar de volgende ronde. Daar was Sparta Rotterdam de tegenstander. Het duel eindigde in een gelijkspel, maar GVVV trok aan het langste eind na strafschoppen. In de kwartfinale was AZ het volgende obstakel, maar dit team bleek een maatje te groot. GVVV kwam nog op voorsprong na tien minuten speeltijd, maar AZ sloeg terug en won 2-1. Het was uiteindelijk PSV die de KNVB Beker won dat seizoen.

Eerdere ontmoeting
PSV heeft een keer eerder tegen de Utrechtse club gespeeld. In 1999 werd een jubileumwedstrijd gehouden ter ere van het vijftigjarig bestaan van de club. Door dubbelslagen van Gilles de Bilde en Claudio en doelpunten van Wim Jonk, Phillip Cocu, Arnold Bruggink en Tomek Iwan won PSV met 0-8.

Spelers poseren voor de oefenwedstrijd in 1999 Spelers poseren voor de oefenwedstrijd in 1999

Sportpark
GVVV speelt in het Sportpark Panhuis in Veenendaal. Het park biedt plaats aan ongeveer 5000 toeschouwers. De wedstrijd is volledig uitverkocht. 350 PSV-supporters reizen mee om de club te steunen. Bekijk hier hoe GVVV zich op de wedstrijd van vanavond voorbereidt.

GVVV - PSV is om 20.45 uur op Sportpark Panhuis in Veenendaal. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1 en staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank.

Bekijk ook