Alles over PSV - ADO Den Haag

Artikel
Alles over PSV - ADO Den Haag

PSV speelt vanavond in het Philips Stadion de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen ADO Den Haag. De aftrap is om 20.00 uur. ADO Den Haag staat vijftiende, PSV is de nummer 3 in de Eredivisie. Het wordt de 38e ontmoeting tussen beide teams in Eindhoven, lees hier alle feiten een weetjes.

PSV speelt vanavond in het Philips Stadion de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen ADO Den Haag. De aftrap is om 20.00 uur. ADO Den Haag staat vijftiende, PSV is de nummer 3 in de Eredivisie. Het wordt de 38e ontmoeting tussen beide teams in Eindhoven, lees hier alle feiten een weetjes.

Vorig seizoen won ADO Den Haag het duel in het Philips Stadion. Vorig seizoen won ADO Den Haag het duel in het Philips Stadion.

Vorig seizoen verlies

PSV won eerder dit seizoen in Den Haag met 3-0. Dries Mertens, Georginio Wijnaldum en Ola Toivonen scoorden namens PSV nog voor rust, waarna de tweede helft een formaliteit werd. Timothy Derijck maakte in deze wedstrijd zijn debuut voor PSV, Derijck speelde de hele wedstrijd. Vorig seizoen won ADO Den Haag het duel in het Philips Stadion. In blessuretijd maakte Wesley Verhoek uit een geslaagde counter het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV-doelman Khalid Sinouh viert vandaag zijn 37e verjaardag PSV-doelman Khalid Sinouh viert vandaag zijn 37e verjaardag

Khalid Sinouh jarig

Jeremain Lens speelde tegen Roda JC Kerkrade zijn 150e wedstrijd in de Eredivisie. Vijfenvijftig daarvan speelde hij met AZ, 31 met N.E.C. en 64 met PSV. Khalid Sinouh viert op de dag van de wedstrijd PSV - ADO Den Haag zijn 37e verjaardag. Khalid Sinouh maakte op 30 augustus 1992 zijn debuut in het betaald voetbal tegen ADO Den Haag. Met zijn toenmalige ploeg Haarlem speelde hij in Den Haag met 2-2 gelijk. Het duel met ADO Den Haag kan voor Atiba Hutchinson zijn 70e worden in het shirt van PSV. De Canadees wist in 69 officiële wedstrijden twee keer te scoren.

Ola Toivonen scoorde al zeven keer eerder tegen ADO Den Haag. Ola Toivonen scoorde al zeven keer eerder tegen ADO Den Haag.

Favoriete tegenstander Toivonen

In de 37 thuiswedstrijden die PSV tegen ADO Den Haag speelde, wist het al 102 keer te scoren. In twee duels maakte PSV zelfs negen doelpunten. In 1988 won PSV met 9-1 van FC Den Haag. Twee seizoenen later werd het 9-2. ADO Den Haag is de favoriete tegenstander van Ola Toivonen. De Zweed scoorde al zeven keer eerder tegen ADO. De wedstrijd tegen ADO Den Haag is het laatste thuisduel van dit seizoen. Van de voorgaande 55 wedstrijden waarin PSV voor de laatste keer in een seizoen in het Philips Stadion speelde, won het er 45. Zes keer eindigde zo’n laatste thuisduel onbeslist. De doelcijfers: 165 voor en 54 tegen. ADO Den Haag was drie keer eerder de laatste tegenstander in een thuiswedstrijd voor PSV. In 1975 won PSV met 3-1. In 1987 eindigde het duel in 7-3 en acht jaar geleden won PSV met 3-2. De thuiswedstrijd met FC Den Haag in 1975 was voor PSV de kampioenswedstrijd. Willy van de Kerkhof, Willy van der Kuijlen en René van de Kerkhof scoorden namens PSV. Rob Ouwehand maakte de Haagse treffer.

Jetro Willems lost Depay af als jongste doelpuntenmaker. Jetro Willems lost Depay af als jongste doelpuntenmaker.

Willems jongste doelpuntenmaker

ADO Den Haag won slechts één van de laatste elf wedstrijden op ‘vreemde bodem’. Acht keer ging de ploeg met een nederlaag terug de bus in. In die elf wedstrijden scoorde ADO vijf keer en kreeg het 25 treffers tegen. Met 34 doelpunten behoort ADO Den Haag tot de minst productieve ploegen van de Eredivisie. Alleen Excelsior (23), De Graafschap (28) en RKC Waalwijk (32) waren nog minder trefzeker. Lex Immers en Charlton Vicento zijn met zes treffers clubtopscorer van ADO Den Haag, Immers is voor vanavond geschorst. PSV scoorde minimaal één keer in de laatste negentien eredivisieduels die het in het Philips Stadion afwerkte. Jetro Willems maakte in de vorige thuiswedstrijd van PSV, tegen N.E.C., zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht. Hij lost daarmee Memphis Depay (18 jaar, 34 dagen) af als jongste doelpuntenmaker in de Eredivisie dit seizoen (18 jaar, 23 dagen).

Bekijk ook