Alles of niets tegen PAOK: Alle feiten rondom het Europa League-duel

Alles of niets tegen PAOK: Alle feiten rondom het Europa League-duel
2 min
PSV1

Al vroeg in het Europese seizoen wacht PSV een ‘do or die’-wedstrijd. Wint PSV, dan blijft de ploeg in de race voor overwintering. Bij verlies zijn de manschappen van Roger Schmidt zo goed als zeker geëlimineerd en eindigt het Europa League-seizoen volgende maand al. Gracenote zocht alles uit over het komende duel.

Hoopvol
De laatste keer dat PSV zowel uit als thuis van een specifieke ploeg verloor in de groepsfase van een Europees toernooi, was in de periode september tot november 2016. Destijds verloor de club zowel in het Philips Stadion als ook buitenshuis van FC Bayern München en Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League. Daarna is een dergelijk voorval niet meer voorgekomen. Daarnaast won PAOK Saloniki nog nooit een officieel duel in Nederland. Acht keer eerder kwam de Griekse opponent van PSV naar Nederland, nooit ging de ploeg weg met meer dan één punt.

Heilige grond
In het eigen Philips Stadion verloor PSV nog nooit van een Griekse tegenstander. Zes keer eerder ontving de club een ploeg uit Griekenland, met als resultaat vijf overwinningen en één remise. Het is hoog tijd om de negatieve spiraal in de Europa League te doorbreken. In drie van de laatste vier Europa League-seizoenen wist PSV niet te overwinteren. De laatste keer dat het lukte, was in 2014-2015.

Malen on fire
Donyell Malen scoorde al elfmaal in Europees verband voor PSV. Hij heeft nog twee doelpunten nodig om de top 5 ‘Europese topscorers voor PSV aller tijden’ binnen te dringen. Op de vijfde plek staan drie oud-PSV’ers, allen met dertien goals voor de club. Dat zijn Ola Toivonen, Mateja Kežman en Gerrie Deijkers.

wedstrijden
PSV1
tijdlijn