Alle vertrouwen in Zahavi, oud-PSV’ers brengen Maradona laatste eer

Alle vertrouwen in Zahavi, oud-PSV’ers brengen Maradona laatste eer
3 min

PSV is altijd onderwerp van gesprek. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Vertrouwen in Zahavi
Hoofdcoach Roger Schmidt ziet zijn spits Eran Zahavi worstelen met zijn vorm. “Maar ik ben er zeker van dat hij hier gaat slagen”, zegt de oefenmeester. Schmidt geeft aan dat een lastig begin (hij was pas na twee weken speelgerechtigd), het vele reizen met de nationale ploeg en PSV en een positieve Coronatest parten hebben gespeeld bij de Israëliër. Het vertrouwen heeft Schmidt echter nog allerminst verloren in de aanvaller: “Eran heeft overal laten zien dat hij een afmaker is, dat gaat hij hier ook laten zien.”

‘De vergelijking met Miedema’
Joëlle Smits is deze week bij het Nederlands Elftal. In een interview met het Eindhovens Dagblad vertelt ze dat ze haarzelf deze week wil laten gelden bij het grote Oranje, waar ze tot dusver twee keer voor uitkwam. De PSV-spits vindt het niet erg om door menigeen met ‘all-time-topscorer’ van het Nederlands Elftal Vivianne Miedema te worden vergeleken. “Ik draai het om. Dat mijn naam in een adem met die van haar wordt genoemd, is mooi.”

Gerbrands in rvc Eredivisie CV
De nieuwe raad van commissarissen van de Eredivisie is bekend, meldt het Eindhovens Dagblad. Zes directeuren van clubs op het hoogste niveau treden toe tot de rvc, na het opstappen van John Jaakke, Peter Fossen en Oege Boonstra. Toon Gerbrands is een van de zes nieuwelingen in de rvc. De overige vijf namen zijn Robert Eenhoorn (AZ), Thijs van Es (FC Utrecht), Manfred Laros (Sparta Rotterdam), Marco Bogers (VVV-Venlo) en Martin van Geel (Willem II). “Samen met Eredivisie CV-directeur Jan de Jong werken zij aan een plan om de Eredivisie verder te professionaliseren, de effectiviteit en daadkracht te vergroten en de besluitvorming te vergemakkelijken”, schrijft het ED.

Oud-PSV’ers eren Maradona
Op social media-kanalen wordt uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van de Argentijnse grootheid Diego Maradona. Onder andere PSV-icoon Romário is diep bedroefd door het overlijden van zijn vriend en haalt herinneringen naar boven: “De Argentijn die de wereld veroverde met de bal aan zijn voeten, maar ook vanwege zijn vreugde en unieke persoonlijkheid.” Ruud Gullit, voormalig rivaal van Maradona in Italië, spreekt ook enkel lovend over de Argentijn: “De beste speler die ik heb gezien en waartegen ik gespeeld heb. Rust zacht, Diego.”