“Alle spelers kijken uit naar deze wedstrijd”

“Alle spelers kijken uit naar deze wedstrijd”
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu ziet bij zijn spelers dat ze zich verheugen op de wedstrijd tegen sc Heerenveen, zaterdag om 19.45 uur. Cocu spreekt van een speciaal duel, waarin zijn ploeg zich volledig moet focussen en zich niet kan laten afleiden door de omstandigheden.

Speciale wedstrijd
“Bij winst zijn we kampioen, dus dit wordt een speciale wedstrijd”, begon Cocu op de persconferentie. “De hele groep heeft naar dit moment uitgekeken en is er klaar voor. De verwachtingen zijn hoog en natuurlijk komt er spanning bij kijken. We moeten echter gewoon doen wat we het hele jaar al doen en dat is gefocust de wedstrijd in gaan en scherp zijn. Dan is de kans op een overwinning het grootst.”

Bekroning op goed seizoen
Mocht PSV kampioen worden, dan vindt Cocu dat een beloning voor al het harde werk dit seizoen van de spelersgroep. “Tijdens dit soort wedstrijden ligt afleiding op de loer, maar ik ben ervan overtuigd dat de spelers net zo zullen spelen als in eerdere duels dit seizoen. Vanaf dag één van dit seizoen zijn we gefocust op ons doel dat we zaterdag kunnen bereiken: kampioen worden. Als ik zie hoe er getraind is in aanloop naar dit duel, dan heb ik er het volste vertrouwen in. De verrichte arbeid van deze week moeten we omzetten naar de wedstrijd. Ik hoop dat iedereen zich gaat belonen voor een geweldig seizoen”, aldus Cocu.

Hiljemark weer fit
Middenvelder Oscar Hiljemark liep begin deze week een blessure op en dreigde het duel met Heerenveen te moeten missen. Cocu sluit echter niet uit dat hij zaterdag bij de selectie zit. “Hij is fit en heeft meegetraind. Morgen bepalen we of hij bij de selectie zit. Op Florian Jozefzoon en Santiago Arias na hebben we verder geen blessures in de selectie.”