Alle ogen op Van Wolfswinkel

Artikel
Alle ogen op Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel is man om in de gaten te houden bij bekerfinalist Vitesse. Hij is al drie duels op rij trefzeker en was dit seizoen direct betrokken bij 18 eredivisiegoals van de huidige nummer 5 van de Eredivisie.

8 openingsgoals
Daarmee is hij na Feyenoorder Nicolai Jørgensen de meest waardevolle speler van de Eredivisie. 13 van die 18 goals maakte hij zelf, bij 5 Vitesse-treffers gaf hij de assist. Met 8 van zijn doelpunten opende Van Wolfswinkel de score dit eredivisieseizoen. Daarmee is hij ook tweede in een bijzonder lijstje: dat van speler met de meeste openingstreffers. Hij moet enkel Davy Klaassen (9 keer) voor zich dulden.

Meeste overtredingen
PSV is echter, samen met sc Heerenveen, een van de twee teams waartegen Van Wolfswinkel nog nooit scoorde in de Eredivisie. Daarnaast is Van Wolfswinkel nog op een andere manier gevaarlijk: hij maakte dit seizoen 49 overtredingen en is daarmee koploper bij Vitesse, het team dat na Sparta (374) en ADO Den Haag (362) de meeste overtredingen maakte, namelijk 344.

Van Ginkel, Pröpper en Cocu
Marco van Ginkel, Davy Pröpper en trainer Phillip Cocu hebben allen een Vitesse-verleden. Tussen 1990 en 1995 speelde Cocu 137 eredivisiewedstrijden voor de Arnhemmers. Van Ginkel en Pröpper speelden respectievelijk 93 en 133 duels. Beiden doorliepen ook de jeugdopleiding van Vitesse. Lassana Faye is de enige Vitesse-speler met een verleden bij PSV. Hij speelde tot 2015 drie jaar in de jeugd van PSV.

Marco van Ginkel en Davy Pröpper hebben beiden een verleden bij Vitesse Marco van Ginkel en Davy Pröpper hebben beiden een verleden bij Vitesse

Bekijk ook