Alle jeugdteams geplaatst voor kampioenspoule

Artikel
Alle jeugdteams geplaatst voor kampioenspoule

Voor het laatst dit jaar kwamen alle jeugdelftallen van PSV in actie. Topduels, beslissingen in de strijd om de kampioenspoule, ruime uitslagen, lees alles in dit overzicht.

PSV O13 wint najaarscompetitie
Voor PSV O13 werd het een mooie zaterdag. De formatie van Hidde van Boven ging op bezoek bij Sparta Rotterdam en eindigde de eerste seizoenshelft in stijl. De ploeg presteert ijzersterk dit seizoen en bekroonde dit met een 6-1 zege in Rotterdam. Daarmee is de O13 op de eerste plek geëindigd in de najaarscompetitie. Met maar liefst 12 zeges uit 14 duels een doelsaldo van +54 is deze prestatie dik verdiend te noemen. De doelpunten van vandaag kwamen op naam van Sami Bouhoudane (drie keer), een eigen doelpunt, Joep Willems en Pieter van der Beek.

Ruime zege genoeg voor kampioenspoule
PSV O14 was het laatste team dat zich nog moest kwalificeren voor de kampioenspoule in de tweede seizoenshelft. Dat moest gebeuren tegen de leeftijdsgenoten van Sparta. Met een zeer sterk optreden veegde de ploeg de Spartanen van de mat. Mede dankzij twee hattricks van Onesime Zimuangana en Nicolas Verkooijen werd er een zeer overtuigende 8-0 zege geboekt. De andere doelpunten kwamen op naam van Waayers en El Bakkali.

PSV O15 pakt derde plek
Voor PSV O15 stond het thuisduel tegen eveneens Sparta Rotterdam op het programma. Ook dit duel werd winnend afgesloten door de Eindhovenaren. Jason van Duiven (twee keer), Elvic Jager en Khaled Razak namen de treffers voor hun rekening in een 4-0 overwinning. Door het gelijkspel van Feyenoord tegen AZ pakte de O15 door deze zege de derde plek in de najaarscompetitie. Een mooie opsteker.

O16 wint wederom
Voor de tweede keer op rij heeft PSV O16 een zege weten te boeken tegen een directe concurrent in de bovenste regionen. Nadat vorige week tegen PEC Zwolle (8-0) deelname aan de kampioenspoule werd veiliggesteld, wist het team van Rick de Rooij ook te winnen op bezoek bij Vitesse. Simons opende de score met een schot vanaf de zestienmeter waarna Ruben van Bommel de score verdubbelden op aangeven van Shi-jon Martina. Vitesse scoorde nog tegen, maar vlak voor tijd besliste Lourens het duel door de bal tegen het net te werken. Daarmee eindigt de O16 op een tweede plek en mag het zich gaan opmaken voor de kampioenspoule.

Zegereeks PSV O17 doorbroken
Na zes duels op rij te hebben gewonnen, moest PSV O17 vandaag zijn meerdere erkennen in Feyenoord. Op Varkenoord kwam de ploeg via Bougafer wel nog op voorsprong, maar eindigde het duel in een 2-1 nederlaag tegen de koploper.

O19 overtuigt in topduel
Ook PSV O19 kwam in actie tegen Feyenoord. Op de eigen PSV Campus De Herdgang speelde de ploeg van Ruud van Nistelrooy een sterke wedstrijd en werd er met overtuigende cijfers gewonnen (3-0). In de eerste helft opende Kjolo de score op aangeven van Madueke. Hetzelfde koppel zorgde ook voor het tweede doelpunt met wederom de Noor als afmaker. Het slotakkoord was voor de ingevallen Daniëls. Na een uittrap van Delanghe kopte Van Duivenbooden goed door en oog-in-oog met de doelman maakte Daniëls geen fout. Bekijk hieronder de highlights.

Bekijk ook