Ali Riza Aygün speelt eerste e-interland ooit

Artikel
Ali Riza Aygün speelt eerste e-interland ooit

Nederland en Engeland hebben aanstaande woensdag de wereldprimeur met de eerste officiële e-interland ooit. Ali Riza Aygün, esporter van PSV en winterkampioen van de eDivisie, neemt het namens Nederland op tegen Shaun Springette uit Engeland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de eDivisie, zal gespeeld worden met de ‘echte’ selecties - zoals ze vorige week zijn samengesteld door de bondscoaches Ronald Koeman en Gareth Southgate. De wedstrijd wordt gespeeld op de PlayStation 4 en is woensdag 21 maart om 20.30 uur te zien op FOX Sports en het YouTube-kanaal van OnsOranje. 

eDivisie
Nederland loopt voorop in esports. Iets meer dan een jaar geleden startte de Eredivisie CV met de eDivisie en daarmee had ons land samen met Frankrijk wereldwijd de eerste esports-competitie. Dit seizoen genereerde de competitie op FOX Sports al meer dan 13 miljoen views (tv en online). Daarom is FOX Sports ook voor deze e-interland de perfecte broadcaster.

In samenwerking met de FA wordt nu door de KNVB de eerste officiële e-interland ooit georganiseerd. Voor Nederland is Ali Riza Aygün geselecteerd. De 22-jarige esporter van PSV werd winterkampioen in de eDivisie en won afgelopen weekend nog de Empoli esports Cup in Italië.

Engelse esporter
De Engelse voetbalbond heeft de 18-jarige Shaun Springette, ook wel bekend als Shellzz, geselecteerd. Springette, relatief nieuw in de wereld van esports, werd in 2017 FIFA Ultimate Team Champion op de PS4. Ook dit jaar gooit Springette weer hoge ogen; zo heeft hij al meerdere malen bovenaan gestaan in de FUT leaderboards.

Aanstaande vrijdag, voorafgaand aan Nederland - Engeland in de Amsterdam ArenA, is Ali Riza Aygün ook aanwezig op de Oranje Fanzone. Daar kunnen supporters van het Nederlands elftal het opnemen tegen de esporter van PSV.

Bekijk ook

Jacht op de beker is geopend

Video

SAMENVATTING | PSV - Ajax

Video