Afscheidsinterview Schmidt | ‘Ik ga PSV enorm missen’

Artikel
Afscheidsinterview Schmidt | ‘Ik ga PSV enorm missen’

Het zit erop. Roger Schmidt trekt na twee seizoenen met een goed humeur de deur achter zich dicht bij PSV. De Duitser kijkt met voldoening terug op zijn tijd in Eindhoven. Schmidt praat vol trots over zijn spelersgroep, waarmee de coach de TOTO KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal won. “De teamgeest is ons sterkste wapen geweest.”

Goed gevoel
“Ik kijk tevreden terug op mijn tijd bij PSV”, vertelt de goedlachse Schmidt. “De afgelopen twee jaar waren door de bemoeienis van het coronavirus niet gemakkelijk. Het spelen in lege stadions was niet altijd even eenvoudig. De spelers hebben dat goed opgepakt. We hebben in de voorbije tijd een hecht team gecreëerd. Dat resulteert uiteindelijk in twee prijzen. Daarmee sluit ik deze periode met een goed gevoel af. De titel ontbreekt nog. We hebben er alles aan gedaan om ook die binnen te slepen, maar helaas kwamen we net tekort.”

Herinnering
Schmidt hoeft niet lang na te denken over zijn mooiste moment in Eindhoven. “Het winnen van de beker was echt fantastisch. Ik heb oprecht genoten van die dag. De sfeer in het stadion was dankzij de bijna twintigduizend meegereisde PSV-supporters overweldigend. Het verhaal van de wedstrijd draagt er ook aan bij. Ik vond het bewonderenswaardig om te zien hoe we ons als team terug knokten van een achterstand. Het was een geweldige dag voor de spelers, de staf, de fans en de hele stad. Die herinnering koester ik voor altijd.”

Ontwikkeling
De nodige spelers ontwikkelden zich onder de hoede van Schmidt tot gewaardeerde basiskrachten van de ploeg. De trainer prijst de instelling van zijn complete spelersgroep. “Ik vind het lastig om spelers individueel te moeten benoemen. In mijn opinie is voetbal een teamsport. Zo benader ik het ook telkens naar de spelersgroep. Mede door de vele blessures was het geen gemakkelijk seizoen. Het is mooi om te zien dat de vervangers altijd klaar stonden om hun steentje bij te dragen aan het team. Onze teamgeest is ons sterkste wapen geweest. Iedereen stond klaar wanneer dat nodig was voor het team.”

Hechte band
“Ik ga de mensen heel erg missen”, vertelt de coach vanuit de grond van zijn hart. “We hebben twee jaar lang dagelijks samengewerkt. De spelers en de staf, maar ook de mensen die dag in dag uit rondlopen op PSV Campus De Herdgang en in het Philips Stadion. Ik heb met veel mensen een hechte band gekregen. Na de laatste speeldag zie je veel van deze mensen niet meer. Ik neem nu afscheid, maar niet voorgoed. Eindhoven en PSV zitten voor altijd in mijn hart en ik zal de club zeker nog vaker bezoeken”, sluit Schmidt af.