ADO: zo goed als zeker van lijfsbehoud

Artikel
ADO: zo goed als zeker van lijfsbehoud

Met dertig punten uit 24 wedstrijden heeft ADO Den Haag zich tien speelronden voor het einde van de competitie zo goed als veilig gespeeld. Het verschil met nummer 16 Excelsior bedraagt al elf punten en nummer laatst SC Cambuur is al op een marge van zeventien punten gezet. In Den Haag kunnen ze dan ook ontspannen naar het restant van de competitie toewerken.

Uitploeg
In de laatste tien uitduels die het speelde scoorde ADO telkens minimaal één keer. De Hagenaars doen het sowieso goed buitenshuis. Beter dan in thuisduels, in ieder geval. In het eigen Kyocera Stadion pakte de ploeg van trainer Henk Fraser dertien punten tegen over zeventien op vreemde bodem. Een van de punten die het thuis behaalde was tegen PSV. Doelman Martin Hansen scoorde op miraculeuze wijze met de hak en zorgde diep in de blessuretijd voor het eerste puntenverlies van dit seizoen.

Edouard Duplan
Van alle spelers van ADO speelde Edouard Duplan het vaakst tegen PSV, al veertien keer. Duplan is dan ook bezig aan zijn tiende seizoen in het Nederlands betaald voetbal. De Franse aanvaller maakte in de zomer van 2006 de overstap van Clermont in de Ligue 2 in zijn vaderland naar RBC Roosendaal. Duplan begon zijn tweede seizoen nog in West-Brabant, maar vertrok na vier duels naar eredivisionist Sparta Rotterdam. Op Het Kasteel kende hij drie goede jaren om vervolgens de overstap naar FC Utrecht te maken. Afgelopen zomer volgde dus een transfer naar ADO Den Haag, waar hij momenteel de koning van de assist is. Duplan gaf dit seizoen al negen assists, het meest van alle spelers in de Eredivisie.