ADO kan weer richting het linkerrijtje

Artikel
ADO kan weer richting het linkerrijtje

Toen de competitie op 19 augustus drie speelronden oud was, mocht ADO Den Haag zich mede-koploper van de Eredivisie noemen. ADO had namelijk negen punten uit die drie wedstrijden, na winstpartijen tegen Go Ahead Eagles, Vitesse en Excelsior. Nu, tien speelronden verder, is ADO uit het linkerrijtje weggezakt.

Weggezakt
De afgelopen tien wedstrijden leverden maar één winst op en liefst zeven nederlagen. Spits Mike Havenaar staat momenteel negen wedstrijden droog. ADO staat op dit ogenblik elfde met veertien punten. Afgelopen seizoen eindigde ADO de competitie ook op die positie. De club zal er alles aan doen om voor het eerst sinds 2011 weer te winnen van PSV, want dat zou ADO richting de bovenste helft van de stand brengen.

Geen Duplan
Dat zal dan moeten gebeuren zonder Edouard Duplan. De ploeg van coach en oud-PSV’er Zeljko Petrovic mist de Franse spelmaker vanwege een schorsing. Hij maakte tot nu toe twee goals. Gervane Kastaneer, die vorig jaar nog verhuurd was aan FC Eindhoven, en Mike Havenaar zijn de clubtopscorers met drie goals. Verder staat verdediger Thomas Meissner op scherp. Dat geldt ook voor PSV’ers Héctor Moreno en Santiago Arias.

Bekijk ook

SAMENVATTING | SC Verl - PSV

Video

Tevreden Madueke en Teze

Video