Actie LM en BFTS groot succes, lof voor ‘onderkoning’ Mart

Actie LM en BFTS groot succes, lof voor ‘onderkoning’ Mart
4 min

Omdat de samenleving gedomineerd wordt door de gevolgen van het coronavirus, staat het voetbal voorlopig even stil. PSV is echter altijd onderwerp van gesprek. Blijf op de hoogte in deze aangepaste PSV in the Picture.

‘De onderkoning doet een stapje terug’
Het Eindhovens Dagblad besteedt deze dag veel aandacht aan het ‘terugtreden’ van teammanager Mart van den Heuvel. Gisteren meldde PSV dat de Veldhovenaar wordt opgevolgd door Bas Roorda. Van den Heuvel blijft wel bij de club betrokken.  ‘Van den Heuvel is een van de bewezen succesfactoren van de club, die op De Herdgang samen met wijlen Harrie van Kemenade vele jaren spil was in het voetbalbolwerk. De rol van Van Kemenade, inmiddels opgevolgd door zoon Paul en dochter Liesbeth, en Van den Heuvel bij het goed presteren van PSV onderschatten, duidt op een gebrek aan kennis van de club. Natuurlijk maken trainers de opstelling, trappen de spelers de ballen erin en moeten ze ze aan hun eigen kant eruit zien te houden. Van den Heuvel maakte het ze buiten het veld altijd zoveel als mogelijk naar de zin en is een van de redenen waarom PSV door spelers uit binnen- en buitenland als warme club wordt gezien’, aldus het ED.

Supportersgroepen halen veel geld op
Supportersgroepen Lighttown Madness en BFTS lanceerden vorige week een actie voor de Eindhovense voedselbanken. Door hun inzet is zondagavond al zeker € 12.000,- opgehaald. Een prachtig bedrag, natuurlijk maar de fans gaan nog even door. Steunen? Dat kan door op de link in het tussenkopje te drukken.

‘Ronaldo snurkte als een varken’
Voetbal International haalde afgelopen week anekdotes op met PSV-clubicoon Luc Nilis. Over zijn jaren in België, zijn hoogtijdagen bij PSV en de klik met medespelers. Eén van hen was Ronaldo en de twee leken op het voetbalveld voor elkaar gemaakt. Als roomies was dat niet helemaal zo. “Het verhaal van onze ontmoeting was heel grappig. Wij namen deel aan een toernooi in het Olympisch Stadion van Barcelona. Ik hoorde dat Ronaldo, een zeventienjarige Braziliaan die de club gekocht had, mijn kamergenoot zou worden. Ronaldo had een lange vlucht achter de rug en hij viel als een blok in slaap. Maar hij snurkte als een varken en in die omstandigheden kon ik onmogelijk op dezelfde kamer blijven liggen. Ik riep de teammanager en dokter erbij om het gesnurk te beluisteren en zij vonden het ook niet normaal. Ze hebben Ronaldo onderzocht en wat bleek? Hij snurkte door een aandoening van zijn keelamandelen. De dokters hebben die klieren pas tijdens de winterstop operatief kunnen verwijderen en al die tijd heeft hij uiteraard alleen geslapen”, aldus Nilis via VI PRO.

Bruma wil PSV-vertrouwen terugbetalen
Op datzelfde platform was vorige week ook aandacht voor Bruma. De Portugees kwam afgelopen zomer als één van de grotere aankopen naar PSV, maar beleefde geen sprankeljaar. Tegenover VI zegt zijn agent dat Bruma het vertrouwen dat de club al jaren in hem toonde wil terugbetalen als de bal weer gaat rollen. “Bruma is de eerste om toe te geven dat hij in een moeilijke fase zit en dat hij de verwachtingen van de club en supporters niet waarmaakt. Om hierdoorheen te komen moet hij gewoon keihard gaan werken”, aldus zaakwaarnemer Catio Baldé.

Nog maar eens terugblikken op Ons Wonder
Vele samenvattingen zijn er al van verschenen, maar het Algemeen Dagblad haalde afgelopen weekend een originele versie van het kampioenschap uit 2007 van stal. In het AD blikt columnist en verslaggever Sjoerd Mossou terug op de onvergetelijke dag. Daarbij gaat hij onder meer in op de weken vóór en dagen na de ontknoping. Ook de podcast is het beluisteren waard.