Achttien jeugdinternationals van PSV Academy opgeroepen

Artikel
Achttien jeugdinternationals van PSV Academy opgeroepen

Voor de komende interlandperiode zijn achttien jeugdspelers van PSV Academy opgeroepen om de diverse jeugdteams van Nederland, Curaçao, Noorwegen, België, Cyprus, Marokko en Turkije te vertegenwoordigen.

Van Jong PSV zijn Tyrick Bodak (Curacao), Mathias Kjølø (Noorwegen O20), Johan Bakayoko en Fedde Leysen (beide België O19) opgeroepen voor vriendschappelijke wedstrijden.

Van PSV O18 speelt Mylian Jimenez het UEFA U19 Pre Tournament in Slowakije Met Oranje O19. Teamgenoten Iggy Houben, Jamal Gonzaga, Livano Comenencia en Koen Jansen melden zich bij Oranje O18 voor oefeninterlands tegen Zweden en Oostenrijk. Bram Rovers, Isaac Babadi, Emmanuel van de Blaak, Jason van Duiven en Tim van den Heuvel zijn opgeroepen voor Oranje O17 voor oefenduels tegen Wales en Spanje.

Leeftijdsgenoot Arthur Piedfort meldt zich bij België O17 voor de eerste kwalificatieronde EK U17. Emir Bars is geselecteerd voor Turkije O17 voor UEFA U17 kwalificatieduels. Konstantinos Evripidou meldt zich bij Cyprus O17 voor UEFA Youth Tournament in Griekenland. Spits Sami Bouhoudane van PSV O16 is uitgenodigd voor een voorbereidingsstage met Marokko O17.

De jeugdspelers vliegen vanaf maandag 4 oktober uit voor de interlandverplichtingen.