Aanvoerder Van Ginkel zoekt verlies bij PSV zelf

Aanvoerder Van Ginkel zoekt verlies bij PSV zelf
2 min

De eerste wedstrijd als aanvoerder van PSV verliep voor Marco van Ginkel allesbehalve rooskleurig. De middenvelder en zijn ploeg verloren met 1-0 van NK Osijek en daarvoor zocht Van Ginkel de reden bij PSV zelf. “Het tempo was veel te laag. De echte wil om te winnen ontbrak.”

Kapotspelen 
Dat zei Van Ginkel direct na de wedstrijd bij FOX Sports. Volgens de Amersfoorter probeerde PSV de Kroaten kapot te spelen, maar lukte dat niet door het tempo. “We waren slordig aan de bal. We wisten dat zij zich zouden gaan ingraven, maar konden ze niet kapotspelen vanwege het lage tempo. Ook de echte wil om te winnen ontbrak. Dat moet volgende week echt anders”, doelde Van Ginkel op de return in Kroatië. Daar moet PSV winnen om minstens een verlenging af te dwingen.

Cocu miste overtuiging
Hoofdcoach Phillip Cocu onderstreepte de woorden van zijn aanvoerder. “Ik miste de overtuiging van achteruit om tegen deze defensieve tegenstander een één tegen één situatie uit te spelen”, legde Cocu uit. “Zeker in de eerste helft was het veel te voorzichtig. We durfden niet en hanteerden een veel te laag tempo. Daarom hebben we nauwelijks mogelijkheden kunnen creëren voor rust.”

“Na rust ging dat wat beter, maar je kunt zeker spreken van een valse start. Het wordt een hels karwei om dit volgende week recht te zetten”, vervolgde Cocu. “Wat ik in de voorbereiding bij mijn ploeg heb gezien, heb ik nu niet teruggezien.”