´We moeten dit verwerken’

´We moeten dit verwerken’
2 min

Hoofdcoach Phillip Cocu gaf na afloop aan dat hij de uitschakeling tegen NK Osijek moet verwerken. “De echte klap komt later pas. Op deze manier eruit gaan mag nooit gebeuren, ik voel een enorm grote teleurstelling”, zei hij in de catacomben.

Thuisduel  
Cocu zocht de uitschakeling niet bij de instelling van zijn spelers. Die was volgens hem goed. Wel wees hij op de thuiswedstrijd van een week geleden. “Daardoor liggen we eruit”, vond hij. “Hier konden we meer brengen. In eigen huis hebben we een prestatie geleverd die niet bij ons hoort.”

Ook stond Cocu stil bij het rendement van zijn ploeg. “Wij hebben mogelijkheden gecreëerd zonder te scoren. Zij halen rendement uit een vrije trap en vorige week uit een strafschop, wij niet. We moeten concluderen dat we erg veel moeite hebben om doelpunten te maken”, aldus Cocu die zaterdag met PSV afreist naar Duitsland voor een oefenduel tegen FC Augsburg. “Daar gaan we nu naar toewerken en daarna naar de competitiestart. Tegen AZ kunnen we iets recht zetten, maar de druk op die wedstrijd zal groot zijn.”