Overtuigende oefenzege PSV Vrouwen op Málaga

PSV Vrouwen is dinsdag vertrokken naar Spanje voor een trainingskamp ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Op de eerste echte dag boekte de ploeg van coach Sander Luiten een terechte overwinning op Málaga: 3-0.

De wedstrijd begon stroef. Beide teams kwamen niet echt tot kansen en het werd een slag op het middenveld. Dat veranderde toen Katja Snoeijs halverwege de eerste helft profiteerde van een te korte terugspeelbal. De spits passeerde de Spaanse keepster en tikte beheerst de 1-0 binnen. Na dit doelpunt nam PSV het heft in handen en kwam het zelfs nog voor rust op een verdiende 2-0 voorsprong. Aniek Nouwen bediende met een heerlijke pass Kayleigh van Dooren. De middenvelder nam de bal knap uit de lucht en werkte de bal tegen het netje.

Ook na de rust bleef PSV de betere. Na een voorzet van Pattiwael belandde de bal op aangeven van Maddy Williams bij Nadia Coolen. Laatstgenoemde schoot de bal in de verre hoek en tekende daarmee voor de 0-3. PSV creëerde daarna nog kansen en kon via onder meer Cuschieri en wederom Coolen de voorsprong uitbreiden. Het vierde doelpunt bleef uit en zo boekte PSV een ruime overwinning op Málaga.

Coach Sander Luiten blikte tevreden terug op het oefenduel: ‘’Onder winderige omstandigheden en tegen een goed georganiseerd Málaga was het moeilijk voor ons om de vrije man te vinden. Na een half uur scoren we op het juiste moment en krijgen we grip op de wedstrijd door betere keuzes te maken aan de bal. In de tweede helft, waarin we speelden met een ander team, gaven we nauwelijks kansen weg en had de score hoger uit mogen vallen. Ik ben blij dat iedereen weer minuten heeft gemaakt na de winterstop, iedereen is fit.’’