Transfer | Nijstad per 1 juli naar PSV Vrouwen

Transfer | Nijstad per 1 juli naar PSV Vrouwen
2 min
Vrouwen

Het vrouwenteam heeft zich met ingang van het nieuwe seizoen versterkt met Nina Nijstad. De jeugdinternational van Jong Oranje komt over van sc Heerenveen. Nijstad speelt op het middenveld en kan ook in de verdediging uit de voeten.

De captain van de Friese ploeg heeft voor twee seizoenen bij PSV Vrouwen getekend. Nijstad zette haar handtekening in het Philips Stadion in het bijzijn van Manager Vrouwenvoetbal Sandra Doreleijers, haar trotse familie en management. De 20-jarige Nijstad maakte in 2021 haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie bij sc Heerenveen, waar ze ook haar opleiding genoot. Nijstad komt per 1 juli over naar PSV, waar ze onder andere herenigd wordt met voormalig sc Heerenveen-speelster Chimera Ripa. 

Nijstad is enthousiast over de nieuwe uitdaging, “Ik kijk er naar uit om mezelf te gaan ontwikkelen in een nieuwe omgeving, waar de lat weer hoger ligt. Jezelf volledig op het voetbal kunnen richten als profvoetbalster, dat is toch iets waar je vroeger van droomde. Ik hoop zoveel mogelijk minuten te gaan maken en samen met het team mooie successen te gaan behalen.”