PSV versterkt zich met Philipp Max

PSV versterkt zich met Philipp Max
3 min
PSV1

PSV heeft linkervleugelverdediger Philipp Max gekocht van FC Augsburg. De voormalig Duits jeugdinternational tekent in Eindhoven een contract voor vier seizoenen. ‘Ik wil om de prijzen gaan spelen. Dat is de reden waarom ik voor PSV heb gekozen’, aldus de 26-jarige Duitser.

Carrière
Max speelde in de jeugdopleiding van Bayern München, maar maakte in 2014 zijn profdebuut voor Schalke 04. Via Karlsruhe SC kwam hij in 2016 bij Augsburg terecht, waar hij direct een waardevolle basiswaarde werd en dat jarenlang bleef. “Philipp is een aanvallende back die zijn positie invult zoals wij dat graag zien”, vertelt Technisch Manager John de Jong. “Zelf heb ik hem op de Olympische Spelen in 2016 in een paar invalbeurten gezien. Ik was daar voor Lozano en Duitsland zat bij Mexico in de poule. Daarna hebben we hem vaak bij Augsburg zien spelen. Zijn ontwikkeling hebben we goed in kaart. Inmiddels heeft hij bijna 150 duels in de Bundesliga achter zijn naam en nu ontstond er een mogelijkheid om hem te halen. We zijn blij dat het is gelukt. Phillipp voegt naast zijn verdedigende kwaliteiten en drang naar voren ook routine toe en dat kunnen wij goed gebruiken.”

Max: ‘PSV spreekt me erg aan’
De net over de grens bij Venlo geboren Max arriveerde gisteren in Eindhoven en doorstond in de avonduren de medische keuring. Vanochtend werkte hij zijn eerste training onder Roger Schmidt af. “PSV heeft me laten blijken dat ze me al een hele tijd volgen en dat ze me echt graag willen hebben. In de voorbije weken heb ik trainer Roger Schmidt een paar keer gesproken. Zijn manier van voetbal spreekt me erg aan. Net als de club PSV. Ze spelen hier altijd om de prijzen en dat wil ik ook. Het totaalplaatje klopt voor mij. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Wedstrijden met Max live kijken
Wil jij Philipp Max en de rest van ons PSV elftal live in actie zien? Op de nieuwe website van Voetbal Vandaag kan je een gids vinden waar je ziet op welke zender PSV Eindhoven wordt uitgezonden. Zo kan je live naar het voetbal op tv kijken!