Koopmans en Nouwen tekenen bij PSV

Koopmans en Nouwen tekenen bij PSV
3 min

De eerste versterkingen voor het vrouwenteam van PSV zijn bekend. Met ingang van het nieuwe seizoen worden Kirsten Koopmans en Aniek Nouwen toegevoegd aan de selectie van PSV Vrouwen. De speelsters hebben vandaag in het Philips Stadion hun contract getekend.

PSV Vrouwen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Kirsten Koopmans en Aniek Nouwen. De speelsters hebben vandaag in het bijzijn van directielid Peter Fossen in het Philips Stadion hun contract getekend.

Maak kennis met Koopmans
Kirsten Koopmans (25 jaar) vormt een ervaren versterking voor de voorhoede van PSV Vrouwen en speelt sinds haar 18e op het hoogste niveau in Nederland. Koopmans komt over van ADO Den Haag waar ze naast topscoorder Beerensteyn opstond als meest effectieve aanvalster. Ze sluit dit seizoen bij ADO Den Haag als bekerwinnaar na 1-0 winst op Ajax. Daarvoor kwam ze uit voor Telstar en FC Utrecht, uit deze periode kent ze teamgenoten Myrthe Moorrees en Angela Christ nog.

‘Een droom die uitkomt’
Voor de camera van PSV TV zei Koopmans veel zin te hebben in haar nieuwe avontuur: "Een eer om voor zo’n topclub uit te mogen komen, voor mij is het een droom die uitkomt. Het moment waar ik het meest naar uitkijk? Mijn eerste wedstrijd in het PSV-shirt.", aldus de aanvalster.

Lees alles over het contract van Aniek Nouwen onder de afbeelding.

Aniek Nouwen, een vertrouwd gezicht
Jeugdinternational Aniek Nouwen komt over van SV Deurne waar ze elf seizoenen in jongensteams heeft gespeeld en dit seizoen uitkwam in de A1. De 17-jarige Nouwen vormt al een vertrouwd gezicht voor de groep. Ze volgde dit seizoen een maatwerktraject bij PSV, trainde wekelijks met de groep en speelde al enkele oefenwedstrijden in het rood-wit. Nouwen zit momenteel in de voorselectie van Oranje O19 voor het EK 2016 in Slowakije.

"Deze dag zal ik nooit meer vergeten"
Nouwen straalt: “Ik zal deze dag altijd blijven herinneren. Dit is de club waar ik fan van ben en altijd van heb gehouden. Ik heb zelf jarenlang een seizoenkaart gehad en veel trainingen bezocht.” Net als Koopmans hoefde Nouwen niet lang na te denken over het moment waar ze het meest naar uitkijkt: “Het spelen van wedstrijden in de Eredivisie Vrouwen.”

Koopmans en Nouwen zijn de eerste versterkingen voor het team van Nebojsa Vuckovic, waarbij op korte termijn meer nieuwe namen zullen volgen. Het elftal start op donderdag 30 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.