Jong PSV gaat voor tweede uitoverwinning in Deventer

Artikel
Jong PSV gaat voor tweede uitoverwinning in Deventer

Jong PSV reist vandaag naar Deventer voor de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van Peter Uneken wist vorige speelronde voor het eerst dit seizoen punten te pakken in een uitwedstrijd. Lukt het vanavond weer?

Selectie
In Helmond was Sekou Sidibe de grote man. Hij is er vanavond wederom bij. Yorbe Vertessen, Koen Oostenbrink en Chris Gloster zijn nog geblesseerd. Afgelopen wedstrijd viel Amar Catic uit met een blessure en is er vanavond nog niet bij. Wel zit Mike van de Meulenhof bij de selectie.

Eerdere ontmoetingen
Qua onderling resultaat is Go Ahead Eagles een van de favoriete tegenstanders van Jong PSV. In 6 ontmoetingen wisten de Eindhovenaren 4 keer te winnen. Een keer werd het gelijkspel en de vorige wedstrijd werd gewonnen door de Deventenaren met 2-1. De grootste overwinning tegen de Overijsselse ploeg was in 2018, toen werd het 6-0. Nikolai Laursen en Albert Gudmundsson scoorden beide twee keer. Ook Sam Lammers pikte een doelpunt mee. De laatste goal was een eigen doelpunt van Joey Groenbast.

Vorm
Jong PSV is door de overwinning op Helmond Sport van de 18e naar de 16e plek gestegen en staat daar nu met 15 punten. Go Ahead Eagles staat op plaats 7 met 27 punten. De vorige speelronde kwam de Overijsselse ploeg in actie tegen De Graafschap, het werd een 1-1 gelijkspel in Doetinchem.

Go Ahead Eagles - Jong PSV is vanavond om 20.00 uur op De Adelaarshorst in Deventer en staat onder leiding van Jannick van der Laan.