Bodak en Seelt maken overstap naar Jong PSV

Artikel
Bodak en Seelt maken overstap naar Jong PSV

Tyrick Bodak en Jenson Seelt stappen over naar Jong PSV. Beide jeugdspelers verlengden maandagmiddag hun contract bij PSV en sluiten deze zomer aan bij het beloftenteam, waar Ruud van Nistelrooy komend seizoen de leiding heeft.

Tyrick Bodak
Tyrick Bodak is een 19-jarige doelman van Curaçaose komaf, die de afgelopen twee seizoenen in de jeugdopleiding van PSV speelde. Hij deed dat ook al onder de vleugels van Van Nistelrooy. Bodak, die pas enkele jaren een profopleiding volgt, verlengde zijn contract tot de zomer van 2022. Hij speelde in zijn jeugdloopbaan één seizoen bij De Graafschap en daarvoor bij amateurvereniging SV Colmschate'33 uit Deventer. De doelman bezit ook de Nederlandse nationaliteit.

Jenson Seelt
Ook Jenson Seelt ondertekende maandag zijn nieuwe contract bij PSV en ook voor hem is het zijn tweede profcontract. Seelt, een talentvolle 18-jarige verdediger staat nu tot medio 2024 onder contract bij PSV. Hij werd in de zomer van 2017 opgenomen in de jeugdopleiding van PSV en speelde onder meer voor PSV onder 15, onder 16 en onder 17.


Debuut in Keuken Kampioen Divisie
Afgelopen jaar maakte Seelt zijn debuut als betaald voetballer bij Jong PSV en daar sluit hij nu definitief aan bij de selectie. In totaal kwam hij tot nu toe vijf keer in actie. Kijk onderstaande video om te horen over Seelts ervaringen in het afgelopen seizoen.