VVV/HS O17 - PSV O16

 1. zaterdag 31 oktober 14:30

  De Uitslag


 2. PSV speelde zaterdag in de achtste finales van de bekercompetitie in Helmond tegen de O17 van VVV / Helmond Sport, en betaalde uiteindelijk een hoge prijs voor de 1-2 zege die werd behaald. Na een prima 1e helft riep het elftal in de 2e helft ondanks een 2e goal een turbulente slotfase over zich af waarin de winst bijna uit handen werd gegeven en 2 spelers met een rode kaart van het veld werden gestuurd.

  PSV begon goed tegen VVV/HS O17, dat overigens volledig uit O16-spelers bestond. Na ruim een kwartier spelen werd het overwicht vertaald in de score, toen een corner van Davy van rechts na wat gerommel voor de goal uiteindelijk bij de 2e paal terechtkwam waar Rico klaarstond om de bal binnen te werken. Al wist hij zelf niet hoe of waarmee, de bal lag in het netje en de verdiende 0-1 was een feit. PSV controleerde vervolgens de hele 1e helft, kwam verdedigend geen moment in de problemen en verzuimde eigenlijk om de wedstrijd toen al te beslissen, waarvoor het verschillende mogelijkheden kreeg. Zo kwam Arne in de 18e minuut bij de goal maar schoot hij tegen de keeper, en werd Rico bij een corner wederom gevaarlijk maar belandde zijn kopbal op het dak van het doel. Sekou kreeg echter in 24e minuut de grootste kans op een doelpunt in de schoot geworpen, toen een van de centrale verdedigers zich verslikte in een merkwaardige pass terug uit van een medespeler, waarna Sekou hem de bal ontfutselde en op volle snelheid alleen op de keeper af kon. Zijn keuze om een hoek te kiezen werd echter door de keeper met een goede redding verijdeld, zodat de ruststand op de te magere 0-1 bleef steken.

  Hoewel de 1e kans in de 2e helft voor VVV/HS was -nadat een vrije trap in de muur werd geschoten werd de hard ingeschoten rebound met een fraaie safe door Lucas uit zijn goal geranseld- begon PSV na de rust ook nog prima. Kort na de redding van Lucas mislukte een uittrap van zijn collega-keeper aan de andere kant volledig, welke fout PSV in een snelle omschakeling resoluut afstrafte. De mistrap belandde halverwege de speelhelft van VVV/HS in de voeten van Sekou, die direct vooruit dacht en op snelheid richting het strafschopgebied ging. Met een geweldige bal (vanaf rechts voor de goal met links getrapt) bracht Sekou vervolgens de naar de 2e paal ingelopen Yasin in stelling, die de bal controleerde en geplaatst in de rechter bovenhoek binnen schoot, 0-2.

  Waar logisch zou zijn dat de wedstrijd gecontroleerd naar het eindsignaal zou worden gespeeld en de voorsprong over de eindstreep zou worden gebracht, verloor PSV daarna iedere controle over de wedstrijd. Weliswaar werd PSV een strafschop onthouden toen Sem in de 63e minuut opzichtig in het strafschopgebied werd vastgehouden, en zou de wedstrijd bij 0-3 wel zijn beslist, bij 0-2 was dat evenzeer zo en toch slaagde PSV er niet in de rust in het spel en in het team t bewaren. Sterker, hoewel dat het laatste was dat PSV met een voorsprong op zak kon gebruiken, zorgde het er geheel eigenhandig voor dat de vlam in de pan sloeg. Nadat de scheidsrechter een tackle van Yasin wegens buitensporige inzet met rood bestrafte, ontstond een opstootje waarbij vervolgens ook Sekou van het veld werd gestuurd vanwege trappen en volgens de scheidsrechter het maken van een slaande beweging. Met 9 spelers tegen een tegenstander die bloed rook volgde een eindfase waarin PSV maar ternauwernood overeind wist te blijven. Hoewel VVV / HS nog een aantal keren gevaarlijk werd moest het tot in de blessuretijd wachten op een tegentreffer. Dezelfde Sem die eerder geen penalty kreeg werd in het eigen strafschopgebied wel afgefloten voor even opzichtig trek- en duwwerk. VVV/HS benutte de toegekende strafschop waarmee de eindstand werd bepaald op 1-2.

  PSV speelt volgende week zaterdag de competitiewedstijd uit tegen Roda JC.


  Lucas Derks; Rico Zeegers - Tijn Daverveld © - Abou Kone - Gregory Kuisch (’58 Bryan van Hove); Arne Bens - Koen Oostenbrink (’61 Sem van den Broek) - Davy van den Berg; Sekou Sidibe - Joop Daniëls (’64 Evert Linthorst) - Yasin Aallilou.

  Op de bank niet ingevallen: Kyan van Dorp;
  Rood: Yasin Aallilou, Sekou Sidibe;
  Geel: Davy van den Berg.