PSV O15 - Willem II O15

 1. zaterdag 31 oktober 00:00

  De Uitslag


 2. Na een voetballoos weekend trad de o15 van PSV weer in competitieverband aan. In de vorige speelronde werd heel knap in Amsterdam met 1-2 van Ajax gewonnen. De tegenstander van vandaag behaalde óók een knap resultaat door na een 0-2 achterstand toch nog een punt tegen koploper Feyenoord te halen (2-2).

  Met Willem II hebben we meteen een echte streekderby te pakken. Een wedstrijd die meestal ook beladen is. Tot nu toe speelt Willem II een bescheiden rol in de competitie. Met 2 overwinningen, evenveel gelijkespelen en 3 nederlagen bivakkeert de Tilburgse ploeg in het 2e blok van de standenlijst. Er is wat dat betreft een prachtige tweedeling na 7 rondes: 7 ploegen hebben de dubbele cijfers inmiddels behaald. De andere 7 ploegen zitten nog (dik) onder de 10 punten.

  Zoals gezegd: wedstrijden tegen Willem II staan vaak los van andere wedstrijden. Zeker met het oog op de wedstrijd volgende week tegen koploper Feyenoord, kon en mocht PSV zich thuis geen puntverlies veroorloven.

  Desondanks was de eerste grote kans van de wedstrijd voor de Tilburgers. In de 3e minuut schakelde het snel om en het was aan een schitterende redding van Victor Camps te danken dat het geen 0-1 werd. Het was wel even schrikken. Maar op zich was dat vandaag niet raar aangezien het Halloween was.....

  PSV leek wakker geschrokken en legde een minuut later een vlot lopende aanval op de mat. Via Mees Kreekels, Yorbe Vertessen kwam de bal bij Mo Ihattaren terecht. Hij schoot prima op doel, maar de keeper redde knap. De aanval liep door en ook Yorbe kreeg een grote kans op de openingstreffer. Ook nu onderscheidde de Tilburgse goalie zich door fraai redding te brengen.

  Nadat Mo en Damian Timan ook de kans op de 1-0 lieten liggen, was het in de 12e minuut dan toch eindelijk raak. Mo stelde met een mooie pass Yorbe in staat de openingstreffer aan te tekenen.

  In de 20e minuut was PSV dichtbij de tweede treffer. Yorbe ging er op links vandoor en gaf de bal voor waar Stijn van der Put nét niet bij de bal om af te ronden. Het bleek slechts uitstel van executie want nog geen minuut later stond toch de 2-0 op het scorebord. Damian ontving de bal van Mo en schoot de bal fabelachtig in de rechterkruising!! Wat een heerlijk doelpunt!!!

  Voor rust tilde Mo de stand nog naar 3-0 nadat hij rand 16 meter goed wegdraaide en hard uithaalde.

  PSV domineerde afgezien van de eerste minuten de volledige eerste helft en haalde een hoog niveau. Het was regelmatig genieten op de bank. En ook op de tribune genoot men van het spel én de heerlijke najaarszon. Het was in feite wachten op meer Eindhovense goals. En die kwamen er ook nog in de 2e helft. Sterker nog: ze vielen net zo makkelijk als de blaadjes van de bomen in deze tijd van het jaar.

  In de 40e minuut stuurde Mathijs Bel spits Yorbe de diepte in. Hij kon alleen maar gestopt worden ten koste van een overtreding. En aangezien deze binnen de beruchte lijnen was, kon de scheidsrechter niets anders doen dan naar de penaltystip wijzen. Aanvoerder Damian ontfermde zich over de penalty en schoof zeer beheerst de bal binnen: 4-0.

  Nog geen 5 minuten later werd het zelfs 5-0. In eerste instantie werd de steekpass van Yorbe op Damian nog onderschept. Maar nadat Yorbe de bal weer ontving, stoomde hij op richting Willem II doel. Zijn inzet werd uiteindelijk nog door Damian verlengd en zodoende gepromoveerd tot doelpunt zodat hij zijn 3e van de middag maakte.

  Met nog ruim een kwartier te spelen tilde Yorbe de stand naar 6-0. Hij kopte een goede voorzet van Thijs Martens snoeihard hoog tegen de touwen. Een minuut later werd het al 7-0 door de ingevallen Beslan Sagov die goed met een aanval meeliep en zo de assist van Yorbe tot doelpunt omzette.

  Na een uur spelen was Willem II eindelijk ook eens gevaarlijk. Na een toegekends vrije trap ter hoogte van de achterlijn, kreeg PSV de bal in eerste instantie niet weggewerkt waardoor deze lang en gevaarlijk voor het doel bleef hangen. Uiteindelijk kwam de thuisploeg er toch zonder kleerscheuren uit.

  In de 63e minuut was het wederom Beslan die het net wist te vinden. Elgero King kwam dwars door de as van het veld goed door en speelde de bal in de ruimte tussen de Willem II doelman en Beslan. De doelman redde nog in eerste instantie en tikte de bal weg waarna Beslan zich niet bedacht en zeer fraai met een halve omhaal de 8-0 aantekende.

  PSV ging op zoek naar meer in de slotfase. En was dichtbij een nóg grotere uitslag. Yorbe raakte helaas het aluminium, Mees kopte op het dak van het doel en de debuterende Fodé Fofana bekroonde zijn eerste officiële wedstrijd voor PSV ook nog bijna met een doelpunt. Hij ontving de bal van Mo die eerst a la Hans Klok er een paar goocheltrucs uitgooide, en schoot van net buiten de 16 meter de bal richting linker bovenhoek. Helaas voor hem kon de Willem II doelman met een stijlvolle safe redding brengen.

  Zo eindigde de wedstrijd in een zeer fraaie en ruime overwinning voor PSV. Een meer dan terechte overwinning en PSV tankte alvast vertrouwen voor de tweeluik tegen Feyenoord met een grote uitslag, maar zeker ook met prima voetbal. Volgende week volgt namelijk de topper uit tegen koploper Feyenoord. De week erop komen de Rotterdammers naar Eindhoven waar ze voor de beker bepalen wie doorgaat naar de kwartfinale.


  Victor Camps; Mees Kreekels, Shurandy Sambo (48' Lars Koolen), Dennis Vos, Jochem van Dijk (55' Elgero King); Mathijs Bel, Stijn van der Put (48' Thijs Martens), Damian Timan (c) (55' Fodé Fofana); Mo Ihattaren, Yorbe Vertessen, Dani Mathieu (48' Beslan Sagov).