PSV O13 - Willem II O13

  1. zaterdag 31 oktober 00:00

    De Uitslag


  2. Na enkele oefenwedstrijden, tegen Cambuur en Vitesse, en een weekje vakantie dan vandaag weer een competitiewedstrijd. De Boys hebben deze week niet getraind, maar alleen op donderdag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Vitesse U 13, die overigens gewonnen werd met 2-1. Dus even afwachten hoe de boys de vakantie overleefd hebben. We weten dat Willem II altijd naar Eindhoven komt met een 100% focus op het resultaat. Het is en blijft tenslotte een derby. Dit is dan ook vanaf minuut 1 duidelijk zichtbaar, Willem II start fel, en wil PSV zeker niet lekker laten voetballen. Hier zal PSV iets op moeten gaan vinden en mee moeten gaan met de strijd. Doordat er fel wordt gespeeld en men elkaar geen ruimte geeft speelt het spel zich voornamelijk af op het middenveld en komen beide teams niet tot grote kansen. Ruben is er 1 keer langs met een mooie beweging maar houd dan in, volgens mij weet hij zelf niet hoe snel hij eigenlijk is, want als hij er eenmaal langs is zijn er weinige die hem bij zullen kunnen houden. In de 22e minuut is het dan toch Mylian die ruimte ziet aan de zijkant, hij legt de bal perfect neer in de vrije ruimte, waar Martijn goed ingelopen komt en vol door kan lopen naar de goal van Willem II. Martijn weet de bal beheerst laag langs de keeper binnen te schieten 1-0. Na dit doelpunt wordt PSV wel iets sterker maar echt grote kansen levert het niet op, verder als enkele afstandsschoten komen ze niet. Dus met een 1-0 voorsprong gaan beide teams rusten.
    De 2e helft laat eigenlijk een zelfde beeld zien als de eerste helft, een overheersend PSV, een Willem II dat er kort op zit, hierdoor komt PSV niet aan voetballen toe, en de keren dat het wel wil lukken is het maar tot de 16 meter en niet verder. Dan kun je als PSV wel de betere ploeg zijn maar het gevaar blijft er natuurlijk altijd dat Willem II met 1 uitval weet te scoren, dat zou dan niet verdiend zijn maar tja iedereen weet wat de voetbalwet zegt als je zelf niet scoort? Dus een heerlijk gevecht met kleine kansjes voor PSV, maar in de laatste minuten toch ook wel weer een gevaarlijk opkomend Willem II die toch proberen om dat 1e puntje mee naar Tilburg te nemen. Maar gelukkig klinkt het eindsignaal en blijven de 3 punten in Eindhoven.
    Vanaf volgende week kan PSV U 13 kijken waar ze echt staan, dan zijn achtereenvolgens NEC, Feyenoord en Sparta de tegenstanders, of nr. 1-3 en 4 van de competitie. En PSV als 2. En dan kan binnen PSV iedereen praten over opleiden is het belangrijkste, maar ook omgaan met deze druk is een proces in de opleiding van een topsporter volgens mij, en het is toch een heerlijk gevoel te mogen voetballen met deze druk.


    Foto's van Ben Schut