FC Utrecht O15 - PSV O15

 1. zaterdag 30 april 00:00

  De Uitslag


 2. Een echte 4-3-3. Nee, dan heb ik het dit keer niet over het tactisch strijdplan van PSV o15 of een ander team. De 4-3-3 staat voor dat PSV o15 in 4 achtereenvolgende wedstrijden (competitie en beker) een nederlaag leed, dat we na deze wedstrijd er nog 3 te spelen hebben en dat het hoog tijd wordt dat we weer eens 3 punten pakken.

  Leidend voorwerp zou dan Fc Utrecht moeten zijn. Het team waar in Eindhoven met 3-1 van werd gewonnen.

  PSV startte voortvarend. In de 4e minuut kon het de score al openen. Mees Kreekels stoomde op rechts op en gaf een goede voorzet op Jayden Braaf die zijn volley door de Utrechtse doelman gekeerd zag worden. Ook zijn rebound trof geen doel.

  Nadat Utrecht in de 7e minuut gevaarlijk opdook voor keeper Jurre Schaafsma, die goed uit zijn doel kwam en op de bal dook, was PSV een minuut later weer dichtbij de openingstreffer. Wederom stond de opkomende Mees aan de basis van het gevaar. Hij zette Beslan Sagov aan het werk die vervolgens de bal bij Jayden bezorgde. Dit keer raakte hij de bal niet vol en schoot dan ook naast.

  PSV reeg zo de ene kans/mogelijkheid na de andere aaneen. Maar verzuimde de openingstreffer te scoren. Mo Ihattaren liet zijn voetballend vermogen in de 13e minuut zien toen hij op de middenlijn een paar Utrechters het bos instuurde. Hij had daarna ook nog eens een prima opening op de dieplopende Beslan die echter op de keeper stuitte.

  Utrecht kon alleen via lange ballen gevaarlijk worden. Jurre moest in de 19e minuut weliswaar handelend optreden, maar verder gevaar viel er niet te noteren van de thuisploeg. Van PSV wel: Beslan werd in het strafschopgebied een keer van zijn sokken gelopen maar kreeg geen penalty. Damian werd door Jayden vrij voor de keeper gezet, Jayden kreeg zelf een vrije schietkans na een goede voorzet van Beslan. Maar scoren deden de Eindhovenaren niet.

  In de 28e minuut had Jayden een weergaloze dribbel in huis. Hij slalomde het halve Utrechtse team voorbij en stuurde Damian de diepte in. In de 1 op 1 met de keeper kwam PSV echter weer niet tot afronden. PSV verzuimde zo om met een duidelijke voorsprong de kleedkamer op te zoeken en beloonde zichzelf zo onvoldoende.

  In de tweede helft ging de Eindhovense ploeg door met hetgeen het in de eerste 35 minuten deed: kansen creëeren en vergeten die af te maken. Al in de 39e minuut kreeg Beslan DE kans op de 0-1 na prima voorbereidend werk van Mo en Mees. Dit keer kwam de bal op de knie van een Utrechter die daarmee een treffer voorkwam. Een minuut later stelde Thijs Martens Jayden in staat te scoren maar nu kwam de bal in het zijnet.

  En zo bleef het nog steeds, volledig in strijd met het wedstrijdbeeld 0-0. Dani Mathieu had de openingstreffer op zijn voet en daarna hoofd in de 50e minuut nadat hij eerst een voorzet van Beslan via een Utrechter naast volleerde en daarna de corner van Damian rakelings naast kopte.

  In de 56e minuut kwam Utrecht uit het niets op 1-0 na slap verdedigend optreden van de PSV defensie. Wat een mokerslag voor een ploeg die al 4 duels zonder winst was, en vandaag de betere ploeg met meerdere kansen was.

  Toch herstelde het zich knap. Want amper een minuut later stond de stand weer gelijk toen Mo via Jayden en Damian in stelling werd gebracht en dit keer wél het net vond.

  Tien minuten voor tijd beloonde PSV zichzelf dan eindelijk door ook de 1-2 op het scorebord te brengen. Een voorzet van Beslan kwam precies op het hoofd van Damian die goed binnenkopte. De goalie kon nog redding brengen in eerste instantie, maar was kansloos op de rebound.

  PSV kreeg na de verkregen voorsprong meer ruimte en kon het duel definitief in het slot gooien. Het had de pech dat een kopbal van Mees miraculeus uit de doelmond werd gewerk na een goede corner van Mo.

  Uiteindelijk werd het 3 minuten voor tijd alsnog 1-3. Een corner van Damian werd bij de 2e paal goed door Dani Mathieu binnengekopt. Mooi voor Dani die hiermee zijn eerste competitietreffer van dit seizoen aantekende!

  PSV won dus eindelijk weer! De manier waarop de overwinning tot stand kwam verdient een compliment. Na zelf veel kansen gemist te hebben, uit het niets op achterstand komen en tóch dit om weten te buigen in een 1-3 overwinning is knap. Zeker als je de laatste wedstrijden als verliezer van het veld stapte.

  Jurre Schaafsma; Mees Kreekels, Mathijs Bel, Elgero King (59' Stijn van der Put), Jochem van Dijk; Damian Timan (c), Dennis Vos, Mo Ihattaren; Beslan Sagov, Jayden Braaf, Thijs Martens (47' Dani Mathieu).

  Geel: Mo Ihattaren (spelbederf)