PSV O15 - NEC Nijmegen O15

 1. zaterdag 30 januari 00:00

  De Uitslag


 2. Dit weekend mocht de O15 van PSV weer het echte gras op. Vorige week deed de ploeg van hoofdtrainer Edwin de Wijs namelijk mee aan een indoortoernooi in Duitsland. Hoewel, het echte gras..... Thuis op De Herdgang was het kunstgras van het hoofdveld het werkterrein van vandaag.

  Tegenstander: NEC. Een ploeg waar PSV nog een appeltje mee te schillen had. Want in de derde wedstrijd van dit seizoen liep het in Nijmegen tegen de eerste nederlaag op. Het team moest met een 2-1 nederlaag op zak de bus in voor de terugreis naar Brabant.

  NEC is een dit seizoen een degelijke middenmotor. Waarbij opvalt dat het ontzettend weinig tegentreffers incasseerd. In 14 duels hoefde de NEC doelman slechts 10x te vissen. In de wedstrijd in Nijmegen viel al op dat PSV veel moeite had om kansen te creëeren tegen de compact spelende Gelderlanders. Behalve weinig tegentreffers scoorden de gasten zelf ook niet veel. Uit 14 duels wisten de Nijmegenaren slechts 13 keer het net te vinden. Benieuwd hoe de thuisploeg de uitdaging om de Nijmeegse noot te kraken dit weekend aanging.

  In de stromende regen waren de eerste minuten voor NEC. Het had meer balbezit zonder een moment dreigend te zijn. Het eerste gevaar was van PSV zijde toen Jayden Braaf zijn voorzet bovenop de lat zag eindigen in de 5e minuut. Nadat Mohamed Ihattaren drie minuten zijn schot in de handen van de NEC goalie zag eindigen duurde het even voordat weer een wapenfeit genoteerd kon worden.

  Het was alweer de 15e minuut toen de thuisploeg eindelijk een vlotlopende aanval produceerde. De knappe aanval over meerdere schijven eindigde bij aanvoerder Damian Timan die zijn schot met links fraai gepareerd zag worden door de doelman.

  Meer dan bovenstaande viel er niet te genieten in de eerste helft. Een helft waarin PSV de licht bovenliggende partij was en waarin veide teams nauwelijks tot geen kansen wisten te creëeren.

  Ook in de tweede helft viel het spelpeil niet mee. PSV probeerde het wel, maar het was allemaal net niet vandaag. NEC speelde compact, gaf niks weg en keek waar het speldeprikken uit kon delen.

  Nadat Fodé Fofana in de 42e minuut bijna tot afronden kon komen, was het een minuut later wél raak aan de andere kant. De NEC linksbuiten werd in de diepte weggestuurd en zijn voorzet werd van dichtbij binnen getikt: 0-1.

  Na deze openingstreffer zakte het peil bij PSV verder weg. Er zat weinig overleg en lijn in het spel om het NEC lastig te maken. Het was zelfs aan keeper Jurre Schaafsma te dankeb dat het nog in de wedstrijd zat. Want in de 55e minuut had Jurre een geweldige reflex in huis toen hij een inzet van dichtbij uit het doel tikte.

  Het bleek echter uitstel van executie. In de 62e minuut tilde NEC alsnog de stand naar 0-2 toen een middenvelder van buiten de 16 meter de bal knap in de bovenhoek schoot.

  PSV kon ook na deze 0-2 nagenoeg niets tegenover stellen. Alleen een kopbal van Elgero King uit een corner die op de lijn weggekopt werd, was het noteren waard.

  Zo nekte NEC PSV voor de 2e maal dit seizoen. Beide ploegen zitten nog in de kwartfinale beker. Hopelijk krijgt PSV dit seizoen nog een kans op revanche. Dat zou in ieder geval betekenen dat beide teams dan de kwartfinale overleven. PSV treft hierin Twente terwijl NEC dan af moet rekenen met ADO Den Haag.

  Jurre Schaafsma; Thomas Cox (60' Heritier Bora Deyonge), Mees Kreekels, Elgero King, Jochem van Dijk (36' Stijn van der Put); Mathijs Bel, Dennis Vos, Damian Timan (c); Mo Ihattaren, Jayden Braaf, Fodé Fofana.