Sparta Rotterdam O13 - PSV O13

  1. zaterdag 28 november 00:00

    De Uitslag


  2. Vandaag de moeilijke uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam U13 op het programma voor PSV U13. Sparta is de koploper in de competitie dus het zal vandaag een goede test zijn om te kijken waar de boys staan en hoe ze in deze wedstrijd stand weten te houden. De wedstrijd wordt al om 10:00 uur gespeeld dus voor de staf, ouders en spelers loopt de wekker vroeg in de ochtend af om af te reizen naar Rotterdam.

    Als de spelers zich voor aanvang van de wedstrijd zich verzameld hebben om de middencirkel, op het kunstgrasveld is meteen duidelijk wat ons vandaag te wachten staat, het verschil in fysiek is duidelijk zichtbaar, enkele spelers van Sparta steken er met kop en schouders boven uit, deze zullen wel geplaatst gaan worden in de as zowel voorin als achterin. Bij aanvang van de wedstrijd is dus duidelijk dat inderdaad de grote jongens in de as gaan spelen, nu dus voor PSV een mooie taak om hier omheen te gaan proberen te voetballen en als deze aan de bal komen ook fysiek hun mannetje te staan. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld, waar PSV redelijk goed speelt maar krijgt men de bal voorin met een steek pass dan is een grote jongen altijd in het voordeel met zijn snelheid doordat hij simpel weg veel minder passen moet zetten. Achterin heeft PSV het goed onder controle en geeft men eigenlijk niets weg. Daardoor gaan beide teams dan ook het kleedlokaal opzoeken met de 0-0 op het scorebord.

    De 2e helft begint hetzelfde als de 1e een Sparta dat probeert de snelheid van de fysieke mensen voorin te benutten, en PSV probeert het voetballend, toch is het Sparta dat weet te scoren nadat de spits 2 keer alleen op de keeper gemist heeft, komt hij er de derde keer wel doorheen, via wat klutsballen voor het doel kan men de bal binnen tikken 1-0, na de aftrap is het meteen weer raak, bij een onoplettendheid achterin weet een speler van Sparta goed gebruik te maken van de geboden ruimte dus binnen 1 minuut 2-0. Zo wordt de wedstrijd verder gespeeld PSV blijft goed voetballen maar er is gewoon geen doorkomen aan, en ook de “kleinere verdedigers” van Sparta staan zeker hun mannetje. Al met al een wedstrijd tegen een fysiek sterkere tegenstander waarin PSV strijdend ten onder is gegaan, maar waar door het fysieke geweld eigenlijk weinig te halen was, de toekomst moet uit gaan wijzen welke manier van opleiden het meeste rendement op gaat leveren. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Roda JC. 11:00 op de Herdgang.