PSV O15 - FC Volendam O15

 1. zaterdag 28 november 00:00

  De Uitslag


 2. Dit weekend stond de thuiswedstrijd tegen Volendam op het programma. Met de Noord-Hollanders trof de Eindhovense ploeg wederom een tegenstander die niet bij de bovenste ploegen in de ranglijst stond. Vorig weekend werd immers laagvlieger VVV Venlo met 0-5 verslagen met daarin 4 doelpunten van spits Yorbe Vertessen. Helaas was Yorbe de interland van België tegen Nederland niet helemaal ongeschonden uitgekomen. En was hij dus niet inzetbaar. Gelukkig kon weer een beroep gedaan worden op de spits van PSV o14: Jayden Braaf. Gelukkig omdat deze jongeling recent Ajax o15 op de pijnbank legde door beide doelpunten in Amsterdam te scoren bij de 1-2 overwinning.

  In de warming up haakte ook keeper Jurre Schaafsma af, terwijl de jarige Dennis Vos ook niet helemaal okselfris de warming up afsloot.

  Het ontbreken van spelers is altijd vervelend, maar mag geen excuus zijn voor eventueel minder presteren. Een ander zal moeten opstaan en de ontstane leegte moeten opvullen. Beide ploegen begonnen dan ook met 11 tegen 11, zoals iedere wedstrijd...

  De openigsfase was wat rommelig. Desondanks kreeg de thuisploeg in de 3e minuut al zijn eerste kans. Maar aanvoerder Damian Timan zag zijn schot geblokt worden. Een paar minuten later werd een goed opgezette aanval via Mathijs Bel en (de ook al jarige) Jochem van Dijk wegens buitenspel van de aangespeelde Dani Mathieu afgefloten.

  In de 10e minuut was het dan toch raak en kon de Volendamse keeper de bal uit het net vissen. Een mooie lange trap van Dennis Vos belandde in de ruimte achter de Volendamse defensie waar Jayden Braaf wel raad mee wist. In de één tegen één situatie die volgde met de goalie bleef hij rustig en schoof de bal in het doel: 1-0.

  De openingstreffer gaf PSV niet de rust waarop gehoopt werd. Het spel aan Eindhovense kant was slordig en Volendam speelde achterin compact. De thuisploeg kon daardoor weing kansen creëeren. Na 20 minuten spelen werd het wel weer een keer gevaarlijk toen Mathijs Bel op rechts het strafschopgebied in kwam met de bal aan de voet. Niet zelfzuchtig legde hij de bal breed waar de meegelopen Damian Timan net niet bij de bal kon komen. Bij de 2e paal kwam deze nog wel bij Dani Mathieu maar helaas kwam hij net niet tot scoren.

  Verder dan afstandsschoten en geblokte inzetten van Lars Koolen, Jochem van Dijk en Damian Timan kwam PSV niet.

  Net na rust kreeg PSV de kans om zijn tweede treffer te scoren. Mo Ihattaren stuurde Jayden Braaf de diepte in, zijn schot werd ternauwernood via de vingertoppen van de doelman tot corner verwerkt. Deze leverde weliswaar veel onrust op voor de Volendamse doellijn, maar er werd niet gescoord.

  Nadat Volendam in de 40e minuut voor de eerste keer pas gevaarlijk was voor het doel van Victor Camps, stuitte Beslan Sagov twee minuten later op de Volendamse doelman die de rebound door Mo Ihattaren hard naastgeschoten zag worden.

  Ook Damian Timan stuitte een minuut later op de Volendamse goalie nadat hij fraai door Dani Mathieu weggestoken was. Zo bleef de marge slechts 1 doelpunt en bleef het spannend.

  Ondanks dat PSV vandaag geen superniveau bereikte had het tot dat moment niet veel te vrezen gehad van de gasten. Daarom was het toch wel verrassend dat de Oranjehemden in de 44e minuut langszij kwamen toen de bal onvoldoende weggewerkt werd achterin en de linksbuiten van Volendam de 1-1 aantekende.

  PSV kon zich thuis geen puntverlies veroorloven, en ging op jacht naar een nieuwe voorsprong. Maar het was vandaag allemaal net niet. Net niet scherp genoeg, net niet de bal lekker vol geraakt, net niet de eindpass goed verzorgd, net niet als team gefungeerd etc.

  Meer dan twee kopballen van Jayden Braaf en afstandsschoten van Beslan Sagov en Mo Ihattaren, die of de kracht en/of de richting ontbeerden, kwam het Eindhovens team niet.

  Daarom eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en leverde PSV twee kostbare punten in. Misschien toch het gevolg van een zware week voor een aantal internationals van PSV. Maar ook dat mag, naast de brede bank met geblesseerden, geen excuus zijn.

  Volgende week volgt de topper tegen AZ die vandaag zijn eigen wedstrijd bij Feyenoord afgelast zag worden.

  Victor Camps; Shurandy Sambo, Mees Kreekels, Dennis Vos (14' Lars Koolen) , Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Mo Ihattaren, Damian Timan (c); Beslan Sagov (60' Thijs Martens), Jayden Braaf, Dani Mathieu (50' Stijn van der Put).