Wedstrijd wordt gespeeld aan:
    Sportpark Jan Truijenlaan
    Matterhornstraat 35
    5022 PA Tilburg

Vier op een rij. Wie kent het niet? Dat leuke familiespel om vier schijven op een rij te krijgen. Leuk om te spelen...maar hopelijk zou dit niet symbolisch staan voor een vierde nederlaag op rij van PSV o15. Want na een nederlaag bij VVV en daarna de dubbele nederlaag tegen Ajax, stond de teller op drie. En dat doet natuurlijk iets met een team. Zeker op deze leeftijd.

Met een uitwedstrijd tegen Willem II troffen we echter meteen een pittige tegenstander. Voor de vierde keer troffen beide ploegen elkaar dit voetbaljaar. Tweemaal in competitieverband (0-1 nederlaag en 3-0 overwinning) en éénmaal in de beker (0-0 en PSV verliest penaltyserie). Daarbij opgeteld dat we dinsdag nog tegen Ajax speelden en dus 3 avonden later op vrijdag weer aan de bak moesten, maakte het een extra uitdaging.

Net als tegen Ajax konden alle goede intenties en strijdplannen al heel snel overboord gegooid worden. Want al in de 2e minuut kwam Willem II op voorsprong toen ze een vrije trap van ca 18 meter in het doel schoten. Weer een snelle tegentreffer dus voor een ploeg die al in de hoeken zat waar de klappen vallen.

PSV had moeite om in zijn ritme te komen. Het speltempo lag te laag om Willem II te verrassen. Toch kreeg het in de eerste helft behoorlijk wat kansen en mogelijkheden. Maar met name Sekou Sidibe had zijn vizier vandaag niet op scherp staan of had de pech dat zijn schoten door de keeper gepareerd werden.

Ook Evert Linthorst zag een schot rakelings naast gaan in de 17e minuut na een goede actie van Yasin Aalillou op links. Willem II liet zich echter ook niet onbetuigd. Kyan van Dorp moest handelend optreden toen een vrije trap richting kruising dreigde te vliegen.

In de 23e minuut leek alsnog de gelijkmaker te vallen. In een tijdsbestek van amper 2 minutrn kreeg PSV drie kansen, maar de bal wilde er eenvoudig niet in. Terwijl de gelijkmaker in die fase in de lucht hing, viel de treffer aan de andere kant (cliché). Een voorzet van de flank werd bij de 2e paal door een frank en vrijstaande Willem II speler binnengekopt: 2-0.

Vlak voor rust leek PSV de aansluitingstreffer te scoren, maar de goed ingeschoten vrije trap van Sekou Sidibe werd met het nodige kunst- en vliegwerk uit het doel gehouden. Ook Willem II kreeg (weer uit een stilstaande situatie) nog een kans vlak voor rust. Omdat ook deze niet benut werd, gingen beide teams met een 2-0 stand de kleedkamers in.

PSV moest een paar tandjes bijschakelen in de 2e helft om de wedstrijd te doen kantelen. En had een flitsende start. Na een goede actie van Yasin Aalillou en dito voorzet leek de inzet van spits Sem van den Broek over de doellijn te zijn geweest. Maar via onderkant lat werd de bal weggetrapt. De scheidsrechter liet doorspelen, maar gelukkig kwam de bal voor de voeten van Davy van den Berg die zich niet bedacht en hard de aansluitingstreffer op het fictieve scorebord bracht. Zou het PSV dan toch lukken???

Want amper een minuut na de 2-1 scoorde Yasin Aalillou al bijna de gelijkmaker. Zijn schot ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. PSV kreeg echter daar weer een minuut later een flinke klap te verwerken toen Willem II het verschil weer naar twee doelpunten tilde. Een lange bal werd niet goed beoordeeld door de Eindhovense defensie waarna de snelle buitenspeler weinig moeite had om keeper Kyan van Dorp te passeren: 3-1.

Wat een tik! Daar moest het team van trainers Edwin de Wijs en Eric Addo even van bijkomen. Het had alle geluk van de wereld toen Willem II op weg was om in de 43e minuut de genadeklap uit te delen. Een slordigheid in de opbouw werd bijna afgestraft toen een Tilburger alleen richting doel ging. Gelukkig voor PSV ging zijn schot net naast.

In plaats van 4-1 stond het 4 minuten later 3-2. Een vlot lopende aanval over de rechterflank met in de hoofdrol Joep Hakkens en Sem van den Broek stelde eerstgenoemde in de gelegenheid de bal in de verre hoek te trappen. De asssist van Sem was van grote schoonheid hierbij.

De spanning steeg en was om te snijden. Zeker toen Willem II twee minuten later weer voor het doel van PSV opdook. Kyan van Dorp redde echter prima op het schot van dichtbij.

Een kwartier voor het einde kwam PSV langszij. En weer was het een prachtige goal. En weer was het duo Sem van den Broek en Joep Hakkens bij de goal betrokken. Laatstgenoemde gaf een prachtige voorzet van rechts die door Sem magnifiek met zijn hoofd verlengd werd waarna de bal bij de verre paal binnenging: 3-3.

Deze treffer gaf de burger weer moed en de spelers vleugels. Erop en erover zeggen ze dan in wielertermen. En aldus geschiedde......Davy van den Berg stuurde in de 62e minuut Yasin Aalillou de diepte in. Deze gaf de bal voor bij de 2e paal waar Sekou Sidibe via een halve volley de bal bij Sem van den Broek bezorgde die vervolgens simpel de 3-4 aantekende!

En de koek was nog niet op...want nadat Yasin Aalillou eerst een stift nog net naast zag gaan, was hij in de 67e minuut toch doeltreffend. Een mooie lange bal van (weer) Joep Hakkens belandde bij Yasin Aalillou op zijn hoofd en via onderkant lat verdween de bal in het doel: 3-5!!!

In de extra tijd scoorde Willem II nog de 4-5, maar de tijd was voor de thuisploeg te kort om er nog een gelijkspel uit te slepen.

Zo stapte PSV met drie punten de bus in na een memorabele vrijdagavond. In een krankzinnige westrijd die alle kanten in kon gaan, met een spectaculair doelpuntenverloop, ging PSV er met de punten vandoor. Een bijzonder knappe teamprestatie waar eenieder trots op mag zijn! Voetballend hield het niet over, maar op karakter (en sommige op hun tandvlees) de wedstrijd zo laten kantelen: dan is een groot compliment op zijn plaats. Bij deze!

Komend weekend geen competitiewedstrijd, maar beide Paasdagen neemt de onder-15 deel aan het Samba toernooi bij Leonidas in Rotterdam. Op 11 april hervat het team de competitie weer met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Kyan van Dorp; Joey Verhoeven (59' Gregory Kuisch); Tijn Daverveld (36' Joep Hakkens), Koen Oostenbrink, Bryan van Hove; Evert Linthorst, Davy van den Berg, Vince Colpaert; Sekou Sidibe, Sem van den Broek, Yasin Aalillou.

Gele kaarten: Joey Verhoeven (ruw spel) en Sekou Sidibe (spelbederf).