PSV O13 - NEC Nijmegen O13

  1. zaterdag 27 februari 00:00

    De Uitslag


  2. Op het hoofdveld van de Herdgang, in een heerlijk zonnetje vandaag de wedstrijd PSV U13 – NEC U13. NEC staat 2e in de tussenstand, en heeft dit bereikt met goed en verzorgt voetbal, dus een zware klus vandaag voor PSV U13. Vanaf het begin is het een wedstrijd waarin zeer goed voetbal te zien is van beide partijen, misschien is de eerste helft wel het hoogste niveau wat PSV U 13 dit seizoen heeft laten zien. Maar doordat beide teams ook hun verdediging goed hebben staan blijft het een boeiend voetbalgevecht van 16 meter tot 16 meter met weinig echte grote kansen. Wel een opmerkelijk feit in de eerste helft is een hands bal in het 16 meter gebied van NEC, iedereen heeft geconstateerd dat de bal duidelijk tegen de hand van een NEC speler aan komt behalve de scheidsrechter, dus deze geeft dan ook geen penalty wat overigens wel had gemoeten. Maar zoals vaker dit seizoen zit het de boys van PSV U13 dan ook niet echt mee.
    Ook de 2e helft hetzelfde beeld, 2 goed voetballende teams, weinig echte grote kansen, als er kansen zijn staan de keepers hun mannetje dus een boeiend gevecht van 16 tot 16 meter. Toch is het NEC dat de 3 punten mee naar Nijmegen neemt, in een snelle uitbraak weet de buitenspeler van NEC de bal vanaf de achterlijn terug te leggen, waarna de bal op doel geschoten wordt. Kevin weet nog te redden maar in de rebound van een meter of 25 heeft ook Kevin geen antwoordt.
    Dus een wedstrijd die gezien het spelbeeld eigenlijk geen winnaar verdiend had heeft toch een winnaar, maar PSV U13 heeft laten zien een heel hoog niveau te kunnen laten zien en heeft zeker een hele goede wedstrijd gespeeld, en dit mag ook gezegd worden van onze gasten uit Nijmegen. Maar jammer genoeg zat het geluk niet mee vandaag, volgende week afreizen naar het diepe zuiden, naar MVV en proberen daar punten op te gaan halen.