PSV O16 - NAC Breda O16

 1. zaterdag 26 september 14:30

  De Uitslag


 2. PSV had het lastig zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NAC. Ondanks de grotere weerstand dan tot nu toe in de competitiewedstrijden werd gegeven en het eerste tegendoelpunt dat dit seizoen moest worden geïncasseerd, toonde PSV opnieuw aan over veel scorend vermogen te beschikken met deze week een grote rol voor Yasin, die met 2 fantastische goals een groot aandeel had in de zege.

  Al in de 7e minuut maakte Yasin de openingstreffer, door op geweldige wijze een vrije trap links buiten het strafschopgebied met snelheid en precisie direct in de verre hoek te krullen. NAC werd vervolgens in de 1e helft een aantal keren gevaarlijk, zij het met name uit vrije trappen en afstandsschoten waarna een aantal keren een scrimmage voor de goal van Lucas ontstond waarin hij prima redde op een inzet van dichtbij. Echt grote kansen creëerde PSV de 1e helft niet meer.

  Nadat NAC in het begin van de 2e helft bijna profiteerde van balverlies van PSV op het middenveld, waaruit het in een snelle tegenaanval voor de goal van PSV opdook maar opnieuw door Lucas werd gedwarsboomd, brak in de 56e minuut het moment van het 2e huzarenstukje van Yasin aan. Tijdens een aanval kreeg hij rechts rond de 16 van NAC de bal, en schoot plotseling uit de draai op de Bredase goal, waar de bal bijzonder fraai in de verre linker bovenhoek verdween. Een geweldige goal waarmee PSV een veilige marge leek te hebben bereikt.

  NAC ging vanaf dat moment vol op de aanval spelen, hetgeen niet lang daarna uitmondde in een tegentreffer. In de 60e minuut profiteerden de gasten van een misverstand op het middenveld van PSV, waar uiteindelijk de aansluitingstreffer uit ontstond, 2-1. NAC rook Eindhovens bloed en werd de laatste 20 minuten ook nog gevaarlijk, maar nam veel risico’s waar PSV van kon profiteren en de wedstrijd uiteindelijk definitief door kon beslissen, al gebeurde dat uiteindelijk pas in de blessuretijd. NAC stond met 10 spelers voor de bal op de helft van PSV, dat de bal in een duel veroverde, waarna Sekou en nog 2 andere PSV-ers na een voorassist van Joop de hele volledig vrije speelhelft van NAC konden oversteken richting het doel. Met 3 spelers voor de goal koos Sekou voor een individuele actie om de NAC-doelman uit te spelen en te scoren. Hij kapte de keeper 2 keer uit en schoof de bal vervolgens met links rustig in het verlaten doel, waarmee de 3-1 eindstand was bereikt.

  Wederom de volle winst voor de O16. Volgende week speelt PSV de uitwedstrijd tegen nummer 3 op de ranglijst Feyenoord.

  ‘07 1-0 Yasin Aallilou
  ’56 2-0 Yasin Aallilou
  ’60 2-1
  ’80+ 3-1 Sekou Sedibe


  Lucas Derks; Rico Zeegers - Tijn Daverveld - Abou Kone (’35 Shurandy Sambo) - Gregory Kuisch (’77 Bryan van Hove); Evert Linthorst - Vince Colpaert - Sekou Sidibe; Yasin Aallilou - Sem van den Broek (’57 Arne Bens) - Joop Daniëls.

  Op de bank niet ingevallen: Kyan van Dorp;
  Gele kaart: Vince Colpaert.