PSV O15 - SC Heerenveen O15

 1. zaterdag 26 september 00:00

  De Uitslag


 2. De vierde competitieronde stond dit weekend op het programma. Althans: voor PSV zijn 4e, maar voor Heerenveen pas zijn 3e. Omdat door zware regenval de eerste competitieronde bij hun letterlijk in het water viel, hebben Fc Utrecht en de tegenstander van dit weekend, Heerenveen, nu al een speelronde achterstand.

  Met Heerenveen als gast had de o15 meteen de virtuele koploper op visite. De ploeg uit het Hoge Noorden was namelijk de enige ploeg die tot op heden de volle score behaalde. En niet zomaar overwinningen! In Amsterdam won het met 1-3 en vorige week thuis met 4-1 van Willem II. In een competitie waar alle ploegen nog dicht bij elkaar staan, zaak voor PSV om de zure nederlaag van vorige week tegen NEC weg te spoelen.

  Het eerste wapenfeit was van Friese zijde, maar keeper Victor Camps stopte eenvoudig een schot in de 2e minuut. De wedstrijd ging op en neer en werd in een hoog tempo gespeeld. Heerenveen was dreigend in de omschakeling en maakte dan gretig gebruik van hun fysieke voorsprong en snelheid.

  Toch was het PSV dat in de 10e minuut op voorsprong kwam. Een schitterende steekpass van Dennis Vos op de kruisende spits Yorbe Vertessen werd door laatstgenoemde schittend tot doelpunt gepromoveerd: 1-0!

  Na een kwartier kreeg de thuisploeg de kans om de voorsprong uit te bouwen. Dit keer opende aanvoerder Damian Timan op Yorbe die goed het zestienmeter gebied binnendrong en vanaf de achterlijn de bal teruglegde. Helaas kwam de bal niet bij een medespeler terecht, maar kon Heerenveen uitverdedigen.

  Het spel bleef nog steeds op en neer golven en nadat Yorbe koppend bijna doel trof was het Heerenveen dat in de 19e minuut langszij kwam. Een bal vanaf de rechterflank werd binnengekopt: 1-1. Niet veel later waren de gasten dichtbij een voorsprong. Gelukkig voor alles en iedereen die PSV een warm hart toedraagt, ging de bal net naast.

  Dat Heerenveen in de omschakeling levensgevaarlijk was, bleek wel in de 27e minuut. PSV nam een corner en alle 11 Friezen stonden in hun eigen zestienmeter. De corner van Mohamed Ihattaren leverde veel dreiging op in de doelmond. Maar eenmaal de bal uitverdedigd stond Heerenveen in no time voor Victors doel.

  Beide ploegen kwamen voor rust niet meer tot scoren. Kregen wel beide de mogelijkheden hiervoor, maar zonder succes dus.

  Na rust nam PSV steeds meer het initiatief in handen. En bekroonde het sterke spel met een treffer van Dennis Vos die met zijn "chocoladebeen" in de 43e minuut PSV weer op voorsprong zette. Voorafgaand aan de goal was een sterke actie van Yorbe die dit keer van rechts voor veel gevaar zorgde waarna zijn voorzet maar bleef hangen voor de Friese goal. Dennis kreeg de bal ineens voor zijn voeten en frommelde de bal door een mêlee van benen in het doel: 2-1.

  De nieuwe voorsprong gaf PSV vertrouwen. Het dicteerde het spel en Heerenveen had geluk dat zijn keeper een geweldige reflex in huis had op een inzet van Yorbe.

  Nadat Dani Mathieu een vrije trap van Mo net niet koppend kon afronden, zette Yorbe in de 54e minuut toch de 3-1 op het scorebord. De voorbereiding was fabelachtig. Rechtsachter Mees Kreekels stoomde met grote passen op langs de lijn en werd op het juiste moment aangespeeld. Ter hoogte van de cornervlag werd hij onder druk gezet door 2 Friezen. Maar met een ware Ronaldo-actie zette hij de 2 Noorderlingen te kijk. Het vervolg van hem was ook uitstekend: balletje terugleggen op Yorbe die vervolgens droog uithaalde en de bal in de verre hoek schoot: 3-1.

  Heerenveen moest nu risico's gaan nemen en wisselde een centrale verdediger in voor een vleugelspeler. PSV kreeg ruimte voorin dus, maar ging hier niet goed mee om. Heerenveen probeerde nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar werd niet meer echt gevaarlijk.

  Daarom won PSV deze topwedstrijd met 3-1 en was iedereen het er over eens dat daarmee de terechte winnaar van het veld stapte. Een prachtige prestatie die vandaag zeker ook te danken was aan het sterke collectief dat het team vormde. Complimenten zijn zeker op z'n plaats! Bij deze.


  Victor Camps; Mees Kreekels (65' Lars Koolen), Shurandy Sambo, Elgero King, Jochem van Dijk; Mathijs Bel, Dennis Vos (65' Stijn van der Put), Damian Timan (c); Mo Ihataren (65' Beslan Sagov), Yorbe Vertessen, Thijs Martens (44' Dani Mathieu).